16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4332
EURO34.4798
ALTIN2488.7

Yapı Kredi'nin Finansman Sağladığı Önemli Projelere 4 Ödül

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yapı Kredi'nin Finansman Sağladığı Önemli Projelere 4 Ödül
Abone ol
Yapı Kredi’nin finansmanında yer aldığı üç büyük proje, Türkiye’nin finans oscarları olarak nitelendirilen Bonds&Loans 2015 ödülleri tarafından 4 ödüle layık görüldü.
Yapı Kredi’nin finansmanında yer aldığı üç büyük proje, Türkiye’nin finans oscarları olarak nitelendirilen Bonds&Loans 2015 ödülleri tarafından 4 ödüle layık görüldü.

Düzenleyici bankalardan biri olarak Yapı Kredi’nin finansmanında yer aldığı, İzmir - Gebze Otoyolu projesi Yılın Proje Finansmanı ve Yılın Sendikasyon Kredisi ödülünü kazanırken, Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü projesi Yılın Altyapı Finansmanı ödülünü, Yeniköy – Kemerköy Termik Santralleri özelleştirmesi projesi ise Yılın Doğal Kaynak Finansmanı ödülünü kazandı.

Yapı Kredi bu üç projeye toplamda 1.2 milyar dolara yakın finansman sağladı.

Büyük projelerin kilit oyuncusu

Türkiye’nin gündeminde pek çok büyük projenin bulunduğunu ve Yapı Kredi olarak bu büyük projelerin finansmanında yer almaya devam edeceklerini belirten Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın; “Yapı Kredi olarak Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek projeleri dikkatle inceliyoruz. Enerji, altyapı, ticari gayrimenkulün yanı sıra birleşme ve satın alma alanlarında kamu ve özel sektör tarafından planlanan her proje takibimizde bulunuyor. Proje finansmanı konusunda ciddi anlamda uzmanlaştığımızı söyleyebiliriz. Türkiye’de önemli projelerin finansmanında yer aldığımız gibi bu projelerin şekillenmesinde de danışmanlık yapıyoruz. 2016 yılında da önemli projelerin kilit oyuncularından biri olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Açıkalın, Yapı Kredi’nin finansmanında yer aldığı projelerin ödül kazanmasıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu; “Ödüle layık görülen üç proje de Türkiye’ye büyük değer katacak, çok önemli projeler. 3 kilometre uzunluğuyla dünyanın en uzun ikinci asma köprüsünü içinde barındıran Gebze-İzmir Otoyolu kredilendirme büyüklüğünde Türkiye’de bugüne kadarki en büyük proje finansman kredisine sahip olma özelliği taşıyor. Yeniköy-Kemerköy termik santral finansmanı ise 2014’te enerji alanında dünyanın en büyük beşinci birleşme ve satın alması olmuştu. Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü ise kamu-özel işbirliği çerçevesinde 18 senelik vadesi ile Türkiye’nin en uzun vadeli finansmanı ve Avrupa'nın en büyük sağlık yerleşkesi olma özelliği taşıyor. Yapı Kredi olarak önümüzdeki dönemde de bu önemli projelerde anahtar rol oynamaya devam edeceğiz.”



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar