19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5993
EURO34.8018
ALTIN2506.3

Videoyu yükle milyon doları götür

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Videoyu yükle milyon doları götür
Abone ol
2013 yılında internetten seyredilen video miktarı bir önceki yıla oranla akıllı telefonlarda iki, tabletlerde ise üç katına çıktı.

2013 yılında internetten seyredilen video miktarı bir önceki yıla oranla akıllı telefonlarda iki, tabletlerde ise üç katına çıktı.


200 milyon kullanıcı verisini değerlendiren video izleme analiz firması Ooyala'ya göre, 2011 ile 2013 yılları arasında mobil ve tabletlerden video izleme oranı yüzde 719 arttı. Youtube Partner Programı ve Dailymotion Official Partner gibi kanallar vasıtasıyla milyonlara ulaşacak içerik üreterek kısa süre içerisinde milyonlarca dolar kazanmak mümkün.

 

İnternette yer alan videoların izlenme oranı her geçen gün artış gösteriyor. 200 milyon kullanıcı verisini değerlendiren video izleme analiz firması Ooyala'ya göre, 2011 ile 2013 yılları arasında mobil ve tabletlerden video izleme oranı %719 arttı. Cisco tarafından yayımlanan Cisco Görsel Ağ Endeksi 2013’te ise küresel mobil veri trafiğinin yüzde 53’ünü oluşturan mobil video payının 2018 itibariyle yüzde 69’a ulaşacağı tahmin ediliyor.

 

Video içeriğinin yükselişinin ardından firmaların bu alana yönelik yatırımlarını artırdığını belirten EY Türkiye Vergi Bölümü Kıdemli Müdürü Onur Elele, “Video içeriğin milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor olması reklam verenleri de bu alanı daha çok kullanmaya yöneltiyor. Reklam verenlerin ilgisi de özgün  içeriğin değerini artırıyor. Marketer’da yer alan araştırma B2B pazarlamacılarının yüzde 75’inin 2014 yılında içeriğe daha fazla bütçe ayırmaya karar verdiğini ortaya koyuyor. Bununla birlikte araştırmada yer alan katılımcıların %64’ü e-posta yoluyla pazarlama bütçelerini artırırken, yüzde 63.7’lik kesim online video içeriğe yatırım yapma yolunu seçiyor. Katılımcıların yüzde 58.2’si ise sosyal medya kanallarına yönelmeyi tercih ediyor” dedi.

1 milyon izlenme ile 5 bin dolar kazanmak mümkün

Video içerik partnerliğinin, ilgili video portal sitesinde açılan hesapta yer alan özgün videolar ile geniş bir kitleye hitap ederek, portal tarafından elde edilen reklam gelirinden pay alınmasını sağlayan bir sistem olduğunu belirten Elele, siteme yüklenen videonun 1 milyon izlenme rakamına ulaşılmasıyla birlikte sahibine yaklaşık 5 bin dolar kazandırabileceğine vurgu yaptı.

Yerli ve yabancı birçok portal ortaya çıkacak

 

Ödemelerin genellikle önceden belirlenen belli bir tutarın aşılmasının ardından kullanıcının banka hesabına EFT gönderilerek gerçekleştirildiğini belirten Elele, “Youtube uzun zamandır uyguladığı Youtube Partner Programı ile video içerik paylaşan kullanıcılara ücret ödüyor. Programın kullanıcı sayısı bir milyonu aştı. Yakın zaman önce Türkiye’den de kullanımı mümkün hale gelen program ile milyonlara ulaşacak içerik üreterek kısa sürede binlerce dolar kazanmak mümkün. Dailymotion gibi diğer büyük video içerik firmaları da Türkiye’de bu ve benzeri gelir paylaşım programlarını uygulamaya soktu. Yakın zamanda bu tür uygulamalara yer veren yerli yabancı pek çok portal karşımıza çıkacak” dedi.

 

Tercih edilen partnerlik türüne ve video içeriğin niteliğine bağlı olarak elde edilen gelirin niteliğinin ve vergilemenin değiştiğini belirten Elele, kimi durumlarda telif kazancı istisnasından faydalanılabileceğini kimi durularda ise mükellefiyet tesis ettirilerek fatura düzenlenmesi ve elde edilen gelirin ticari kazanç olarak  vergilendirilmesi gerekeceğine işaret etti.

 

Youtube Partner Programı ile en çok izlenen ve kazanan 10 kullanıcı şöyle;

 

·         #1: Pewdiepie – 7 milyon dolar (3.7 milyar izleme)

·         #2: BlueXephos – 6.7 milyon dolar (2.4 milyar izleme)

·         #3: Smosh – 5.7 milyon dolar (3.1 milyar izleme)

·         #4: DisneyCollectorBR – 5 milyon dolar (1.6 milyar izleme)

·         #5: BluCollection – 4.8 milyon dolar (1.4 milyar izleme)

·         #6: JennaMarbles – 4.3 milyon dolar (1.4 milyar izleme)

·         #7: TobyGames – 4.2 milyon dolar (1.6 milyar izleme)

·         #8: RayWilliamJohnson – 4 milyon dolar (2.6 milyar izleme)

·         #9: UberHaxorNova – 3.5 milyon dolar (1.1 milyar izleme)

·         #10: RealAnnoyingOrange – 3.4 milyon dolar (1.9 milyar izleme)


EY Hakkında

EY bağımsız denetim, vergi, kurumsal finansman ve danışmanlık hizmetlerinde bir dünya lideridir. Anlayışımız ve kaliteli hizmetlerimiz dünya ekonomisi ve sermaye piyasalarında güvenin oluşmasına katkıda bulunmaktadır. EY, güçlü yönetim ekibiyle tüm paydaş gruplarına verdiği sözleri yerine getirmekte ve bu şekilde çalışanları, müşterileri ve içinde yer aldığı diğer çevreler için daha iyi bir çalışma hayatı oluşturulmasında önemli bir rol üstlenmektedir.  

EY adı küresel organizasyonu temsil eder ve Ernst & Young Global Limited'in her biri ayrı birer tüzel kişiliğe sahip olan bir veya daha çok üye firmasını temsil edebilir. Sınırlı sorumlu bir Birleşik Krallık şirketi olan Ernst & Young Global Limited müşteri hizmeti sunmamaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen ey.com adresini ziyaret ediniz. 

 

© 2013 EYGM Limited. Tüm Hakları Saklıdır.

Sadece genel bilgi verme amacıyla sunulan bu yayın muhasebe, vergi veya diğer profesyonel hizmetler alanında geçerli bir kaynak olarak kullanılması amacıyla hazırlanmamıştır. Belirli bir konuya ilişkin olarak ilgili danışmana başvurulmalıdır.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar