28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.331
EURO35.056
ALTIN2283.1

Uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM kapılarını açtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM kapılarını açtı
Abone ol
Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM'de, İTO'nun "İstanbul: İki Kıta, Tek Şehir" temasıyla kurduğu ve kentin mega projelerinin tanıtıldığı İstanbul çadırının açılışını, Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki yaptı.
Gayrimenkul sektörünün en etkili yatırımcılarını Fransa'nın Cannes kentinde buluşturan MIPIM fuarı başladı.

Kapılarını bugün açan uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'de, İstanbul Ticaret Odasının (İTO) "İstanbul: İki Kıta, Tek Şehir" temasıyla kurduğu ve kentin mega projelerinin tanıtıldığı İstanbul çadırının açılış kurdelesini Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan ve İTO Başkanı İbrahim Çağlar kesti.

İTO, İstanbul çadırını geniş ikili görüşme alanı olarak konumlandırırken, MIPIM'in 100 büyük yatırımcısı da potansiyel Türk ortaklarıyla İstanbul çadırında buluşacak. 17 Mart'a kadar sürecek olan fuara katılan 23 bin ziyaretçi, İstanbul'dan fuarı ziyaret edecek 800'den fazla profesyonelle masaya oturacak.

İTO, fuarın ikinci gününde 100 büyük yatırımcıyı Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'nin katılımının da beklendiği tanışma toplantısında Türk yatırımcılarla bir araya getirecek.

MIPIM'deki İstanbul çadırında, "yaşayan İstanbul maketi" ile birlikte İstanbul'un mega projeleri tanıtılacak.
"Finans Merkezi ile dünyadaki sermaye akımı İstanbul üzerinden yön bulacak"

Şu anda kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul'da 7 milyona yakın konut ve iş yerinin yeniden inşa edildiğini dile getiren Çağlar, İstanbul'da sadece konut değil, ofis arz, kiralama ve satış işlemlerinin de oldukça yoğun olduğunu söyledi.

İbrahim Çağlar, yapımı devam eden projelerle birlikte 5,1 milyon metrekarelik A sınıfı ofis stokunun mevcut olduğunu, yılda 400 bin metrekareye ulaşan ofis alım ve kiralama işlemi yapıldığını bildirdi.

İstanbul'da ofis alanındaki bu hareketliliğin önemli bir sebebinin de İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi olduğuna işaret eden Çağlar, şöyle devam etti:

"Sadece bu proje dahilinde önümüzdeki 2 yıl içerisinde ilave 1 milyon metrekare ofis arzı gerçekleşecek. Çünkü İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi çok büyük ve uzun soluklu bir proje. Bütünüyle faaliyete geçmesi halinde dünyadaki sermaye akımı İstanbul üzerinden yön bulacak, hukuk, müşavirlik, medya, gayrimenkul ve eğitim gibi pek çok alt sektörle birlikte 150 bin kişiye istihdam sağlanacak ve yıllık 20 milyar avro gelir ülkemize kazandırılacak."

Çağlar, sektörün dünyadaki en büyük buluşması MIPIM'de 90 ülkenin potansiyelinin yer aldığını, 5 bini aşan küresel yatırımcının iş olanaklarını ileri taşıdığını belirterek, stant açan 2 bin 600 firma ve binden fazla projenin görücüye çıktığını bildirdi.

Muhabir:Hasan Arslan

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar