29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7

Türk yapı sektörü Afrika pazarında güneyden büyüyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk yapı sektörü Afrika pazarında güneyden büyüyecek
Abone ol
İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği (İDDMİB), Güney Afrika'da düzenlenen "BAUMA Conexpo Africa 2015” fuarın da 23 Türk firmasını, sektör temsilcileri ve devlet yetkilileriyle bir araya getirdi.
İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği (İDDMİB), Güney Afrika'da düzenlenen "BAUMA Conexpo Africa 2015” fuarın da 23 Türk firmasını, sektör temsilcileri ve devlet yetkilileriyle bir araya getirdi.

Güney Afrika Cumhuriyet’inin kıtanın giriş kapısı olduğuna vurgu yapan Birliğin Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz, buradan geçmeden bu kıtaya ihracat yapmanın çok zor olduğunu belirtti.

 
Güney Afrika'nin Johannesburg kentinde düzenlenen "BAUMA Conexpo Africa 2015" Fuarına 10 firma ile katılan İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği bu ülkedeki iş ve yatırım imkanlarını değerlendirdi.

Birlik ilk kez düzenlenen oraganizasyon kapsamında Türk firmalarını, ülkenin önde gelen yapı sektörü temsilcileri ve devlet yetkilileriyle karşılıklı iş görüşmeleri için bir araya getirdi.

Güney Afrika'yı kıtanın kapısı olarak gördüklerini söyleyen İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz, “Güney Afrika hem sosyal hem de ekonomik yönden hızla gelişmekte, biz bu pazar için geç kaldığımızı bile söyleyebiliriz. Güney Afrika sadece yapı sektöründe değil, diğer alanlarda çok ciddi iş potansiyeline sahip. Türk ihracatçısı hazır pazarlarına odaklanıp kalmasın, ufkunu geniş tutsun, biz bu pazarda yaptığımız incelemeler sonucunda Türk firmalarının burada çok iş yapacağına inandık" ifadelerini kullandı.

Türk yapı sektörü, Güney Afrika’da ki payını arttıracak
 
Gerçekleştirdiği 3.4 milyar dolarlık yapı malzemeleri ithalatı ile dikkat çeken Güney Afrika pazarından, sadece 45 milyon dolarlık pay alan Türk Yapı sektörü daha fazla ihracat için atağa kalkıyor. İMMİB Yapı Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, “Güney Afrika’nın ithalat sıralamasında Türkiye ilk 15’de yer alırken, bu sıralama yapı malzemeleri için yapıldığında ilk 20’ye bile giremiyoruz” dedi. “Bu rakamlar sektör olarak bu pazara ne kadar uzak kaldığımızın bir göstergesi” diyen Urfalılar, “Katıldığımız fuarlar ile ihracatçımıza uzak gibi görünen pazarları yakın ediyoruz, bir ihracatçı için uzak kavramını mesafeler değil, navlun fiyatları belirlemeli” diye konuştu.
 
Türk yapı sektörünün Afrika pazarından daha fazla pay alabilmesi için “BAUMA CONEXPO AFRİKA 2015” fuarına milli katılım gerçekleştirdiklerine değinen Urfalılar şöyle devam etti: “Bölge ülkeler ve mevcut ihracat pazarlarında yaşanan ekonomik ve siyasal sorunlar sektör olarak yeni pazarlara yöneltiyor. İhracatçılar üzerinde uzak algısı olan bu pazara, Türk yapı malzemeleri komitesi olarak, 246 metrekare alanda, 10 firma ile milli katılım gerçekleştirdik. 68 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan fuar bu yıl 42 ülkeden 616 katılımcı firma ve 110 ülkeden 14 bin 700 ziyaretçiyi ağırladı. Bunlar çok ciddi rakamlar. Türk yapı komitesi olarak fuara ilk kez gerçekleştireceğimiz katılımın pazarda ki payımızı çok ciddi seviyelere çıkaracağına inanıyorum. Yabancıların Türkiye’deki yapı malzemesi kalitesinden hiç haberleri yok. Her fırsatta sektörün büyüklüğünü ve kalitesini vurguluyoruz. Biz inşaat demiri ihracatında dünya birincisiyiz. Seramikte, doğal taşta, çimentoda, boruda ve pek çok üründe dünyada öndeyiz. Bunları anlattıkça insanlar şaşırıyor. Gerçekleştirdiğimiz bu sektörel ticari heyetler ile bu farkındalığı yaratıyoruz.”
 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar