24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5878
EURO34.9391
ALTIN2429.1

Sezona başlarken, beslenmenize ve sağlınıza dikkat edin!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sezona başlarken, beslenmenize ve sağlınıza dikkat edin!
Abone ol
Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri, iş dünyasının tekrar yoğunluk kazandığı sonbahar dönemi için sağlıklı beslenmeye yönelik tavsiyelerini İyi Yaşa programıyla sunuyor. Sabah kahvaltıda ne yenilmesi gerektiğinden toplantılarda ne sunulmasının doğru olacağına dair birçok yararlı bilgi paylaşılıyor.
Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri, iş dünyasının tekrar yoğunluk kazandığı sonbahar dönemi için sağlıklı beslenmeye yönelik tavsiyelerini İyi Yaşa programıyla sunuyor. Sabah kahvaltıda ne yenilmesi gerektiğinden toplantılarda ne sunulmasının doğru olacağına dair birçok yararlı bilgi paylaşılıyor.


Sodexo, sosyal medya ve internet üzerinde devam eden İyi Yaşa programı ile tüm paydaşlarına doğru beslenme, öğle yemeğinin önemi, iş ve yaşam dengesinin doğru kurulması, motivasyon ve verimlilik artırmanın yöntemleri gibi konularda öneriler sunuyor. İyi Yaşa programı dahilinde Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, sonbaharla birlikte çalışma hayatında beslenmenin özen gösterilmesi gereken bir dönem olduğuna dikkat çekiyor. Şeber, www.sodexoavantaj.com ve sosyal medya hesapları üzerinden herkes için dikkat edilmesi gerekenler üzerine önerilerini paylaşıyor.


Sağlıklı bir iş hayatı sizin elinizde!


Eylül ayıyla birlikte durmak bilmeyen şehir hayatı, yoğun iş temposu, bitmeyen trafik çilesi ve ev dışına kayan bir sosyal yaşam tüm çalışanların gündemine oturuyor. İş yerinin önündeki pastanedeki güzel ve sıcak poğaçalar, uzayan toplantılar yüzünden ileri saatlere sarkan belki de tamamen unutulan öğle yemekleri, ofise getirilen bol kremalı ve şekerli tatlılar, ofis arkadaşlarının sürüp giden atıştırmalıkları insanı yoldan çıkarmaya yetiyor. Tüm bu tehditleri bertaraf etmek ve sağlıklı beslenmek için Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber çalışanlara önemli tavsiyelerde bulunuyor.



Sabah 10 dakika erken kalkıp, kahvaltı edebilirsiniz. Az yağlı peynirle yapılmış tam tahıl ekmeğine bir tost veya az yağlı süt ve tam tahıl taneli mısır gevreği bünyeye iyi gelir. Ya da bir bardak az yağlı süt ve bir porsiyon meyve tüketebilirsiniz. Eğer evde kahvaltı yapamıyorsanız, iş yerinde tüketmek üzere yanınıza alacağınız peynirli-sebzeli ufak boy bir sandviç kurtarıcınız olacaktır.


“Toplantılarda sadece börek, kek, çay ve kahve servisi yapılıyor” söylemini değiştirmek için bir şeyler yapmaya çalışmalısınız. Yöneticinizle durumu paylaşıp toplantılarda kuru meyve, taze meyve, kuru yemiş, eğer bunlar olmuyorsa en azından şekersiz kurabiye, tam tahıl simidi gibi seçeneklerin servis edilmesi için ön ayak olabilirsiniz. Eğer bunlar da olmuyorsa en azından kahvenizin bol sütlü – ama gerçek süt- ile yapılmasını rica edebilirsiniz.


Uzamış bir proje toplantısı veya müşteri görüşmesi nedeniyle geç kalan öğlen öğününüzü atlamayın. Toplantıdan çıktığınız gibi hafif bir öğle yemeği tüketin. Dışarı çıkamayıp ofise sipariş etmek zorundaysanız birçok fast-food restoranının ve hatta kebapçıların bile menülerinde olan az yağlı ve sağlıklı seçeneklerini tercih edin.


Ofise getirilen yiyecekleri tüketme alışkanlığınızdan vazgeçin. Ortaya konan kurabiye paketinden her geçişte 1–2 tane almanız size çok gözükmeyebilir ama size maliyeti en az 300 kaloridir.


Ofis atıştırmalıkları sepetine sağlıklı besinlerle katkıda bulunun. İçine şekersiz bisküvi, tuzu azaltılmış kraker, kuru meyveler ve kuru yemişler ilave edin. Böylece acıktığınızda eliniz zararlı atıştırmalıklara kaymayacaktır.


Sürekli müşteri ziyareti yaptığınız bir işyerinde çalışıyorsanız, yol rutininizde olan sağlıklı seçenekleri bulunan restoranları belirleyin.


Akşam mesaisi son anda belli olan bir işyerindeyseniz, acil durum planı hazırlayın. İşyerinize yemek siparişi getiren restoranların sağlıklı menü seçenekleri hakkında bilgi alın. Siparişinizi verirken, menüleri sağlıklı hale getirmek için elinizden geleni yapın. Pirinç pilavı yerine bulgur pilavını, kepek ekmeğini, sossuz salatayı, garnitür olarak patates kızartması yerine yeşilliği tercih edin.


İyi Yaşa Programı Hakkında
“İYİ YAŞA” programıyla Sodexo tüm paydaşlarına doğru beslenme ve öğle yemeğinin önemi, iş ve yaşam dengesinin doğru kurulması, motivasyon ve verimlilik artırmanın yöntemleri gibi konularda öneriler sunuyor. Program, sosyal medya ve internet sitesi üzerinden yayınlanan farklı ve ilgi çekici içeriklerle paydaşlarına ulaşıyor. “İYİ YAŞA”; yararlı ve kolay uygulanabilecek tavsiyelerle, yaşamın her anına değer ve kalite katmayı hedefliyor. Program dahilinde işbirliği yapılan Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber’in hazırladığı yazılarla, Sodexo’nun sosyal medya hesabı üzerinden önemli tüyolar paylaşılıyor. Sodexo’nun www.sodexoavantaj.com internet adresi üzerinden de takipçilerin ihtiyacı olduğu bilgiler aktarılıyor. Program, iş yaşamı kalitesini artırmak isteyen her çalışana ulaşmayı hedefliyor.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar