25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5986
EURO35.0574
ALTIN2429.0

Mersinli kadın girişimci, başarı hikayesini Londra'da anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersinli kadın girişimci, başarı hikayesini Londra'da anlattı
Abone ol
Mersinli kadın girişimci, Vodafone Türkiye Önce Kadın Programı'nın hayatında yarattığı dönüşümü, Londra’da düzenlenen Connected Women Zirvesi'nde anlattı.
Mersinli kadın girişimci, Vodafone Türkiye Önce Kadın Programı'nın hayatında yarattığı dönüşümü, Londra’da düzenlenen Connected Women Zirvesi'nde anlattı.
 
MERSİN (AA) - Mezitli ilçesinde iki çocuğu ve eşiyle yaşayan, dokuma işi ile uğraşan 42 yaşındaki Muazzes Özer, Vodafone Türkiye Önce Kadın Programı'nın hayatında yarattığı dönüşümü, Londra’da düzenlenen Connected Women Zirvesi'nde anlattı.

Vodafone Türkiye'den yapılan yazılı açıklamaya göre, mobil teknolojinin, dünyanın dört bir yanındaki kadınların yaşamına etkisine odaklanan Connected Women Zirvesi kapsamında, Vodafone tarafından Londra’ya panelist olarak davet edilen Muazzes Özer, dünya liderleriyle aynı platformda başarı hikayesini paylaştı.

Zirvede, Türk girişimci kadını temsil eden Özer, "Kadınları Mobil Teknolojilerle Güçlendirme" başlıklı oturumda, Vodafone Grubu Bölge CEO’su Serpil Timuray, Birleşmiş Milletler Vakfı CEO’su Kathy Calvin ve Tanzanya Çok Amaçlı Toplum Rehabilitasyon Merkezi Teknik Danışmanı Dr. Brenda D’mello ile konuşmacı olarak yer aldı.

Özer, konuşmasında, Vodafone Türkiye’nin Önce Kadın Programı kapsamındaki Önce Kadın İlan Servisi sayesinde kendi ürünlerini pazarlayıp, kazancını yaklaşık yüzde 500 oranında artırdığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Gençlik zamanlarımdan beri el işi ve dokuma yapmaya meraklıyım. Zamanımın çoğunu da bu sanatla geçiriyorum. Daha önce Mersin ve çevre köylerde ürünlerimi satmak için uğraşıyordum ama şimdiki gibi rahat bir erişimim yoktu. Önce Kadın İlan Servisi sayesinde ürünlerimin reklamını yapabildim. Akabinde satışlarım yaklaşık yüzde 500 arttı. Gelen talepler o kadar arttı ki köyde diğer kadınlardan yardım almaya başladım. Şu an 100 kadar kadına dolaylı olarak iş sağlamış oluyorum. Yaşadığım mahallede çevrem, Mersin Valisi’nin ve Vodafone’un desteği olmasaydı bu iş buralara gelmezdi. Önce Kadın Programı'nın benim gibi eğitim imkanı olamamış pek çok kadın için umut ışığı olacağına inanıyorum. Şu an Londra’da konuşma yapıyor olmayı hayal edemezdim. Artık kendimi daha güçlü ve yetkin hissediyorum ve bana bu fırsat verildiği için teşekkür ediyorum."

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar