28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3327
EURO35.0641
ALTIN2285.6

Halkbank “İklim değişikliği için 60 Çözüm” sergisine ev sahipliği yapıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halkbank “İklim değişikliği için 60 Çözüm” sergisine ev sahipliği yapıyor
Abone ol
Halkbank, Fransız Kalkınma Ajansı (Agence- Française de Développement- AFD) ve Yann Arthus-Bertrand (Foundation GoodPlanet) iş birliğiyle hayata geçen ve toplam 21 fotoğraftan oluşan "İklim değişikliği için 60 Çözüm" fotoğraf sergisi Halkbank Genel Müdürlüğü’nde ziyaretçilerle buluşacak.
Halkbank, Fransız Kalkınma Ajansı (Agence- Française de Développement- AFD) ve Yann Arthus-Bertrand (Foundation GoodPlanet) iş birliğiyle hayata geçen ve toplam 21 fotoğraftan oluşan "İklim değişikliği için 60 Çözüm" fotoğraf sergisi Halkbank Genel Müdürlüğü’nde ziyaretçilerle buluşacak.

5 Ekim’de açılacak sergi, 16 Ekim 2015 tarihine kadar 09:30-18:00 saatleri arasında İstanbul Salonu’nda ücretsiz olarak gezilebilecek.

Halkbank'ın sosyal sorumluluk bilinciyle sürdürülebilirlik kapsamındaki projelere verdiği önem çerçevesinde desteklediği sergi, Yann Arthus-Bertrand’ın ünlü “Yukarıdan Dünya (Earth from Above)” adlı serisinden seçilmiş 21 fotoğraftan oluşuyor. Sergide AFD’nin dünyanın farklı yerlerindeki 71 ajansı aracılığıyla hayata geçirilen iklim değişikliğiyle mücadele ve ekonomik kalkınmayı bir arada sunan, yenilikçi ve etkili çözümler görsel olarak yer alıyor. Arthus-Bertrand’ın fotoğrafları şehir, tarım, enerjiye geçiş ve iklim değişikliğine karşı uyum konularında, iklim değişikliğinin özellikle 4 ana sektörle olan ilişkisini ön plana çıkartıyor.

Sürdürülebilir kalkınma için iş birliği

Halkbank ile AFD arasındaki ilk ortaklık Nisan 2006’da imzalanan bir kredi anlaşması ile kuruldu. Bu tarihten itibaren AFD ile imzaladığı yeni protokollerle iş birliğini genişleten Halkbank, sağladığı toplam 230 milyon Euro kredi programları ile KOBİ'lere destek olmayı sürdürdü. Halkbank tarafından KOBİ’lere kullandırılan kredilerle, bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarının azaltılması, istihdamın artırılması ve Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Halkbank ve AFD arasında imzalanan anlaşmalar sadece finansman sağlama amacıyla düzenlenen kredi programlarıyla kalmayıp, program çerçevesinde sosyal sorumluluk projelerinin sürdürülmesi de amaçlanıyor. Bu kapsamda iki kurum arasında yapılan iş birlikleriyle KOBİ'lerin sürdürülebilir kurumsal uygulamalarının gelişimine destek olunması amacıyla Halkbank tarafından bir Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi hayata geçirildi. Bu projeyle Halkbank müşterilerine ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlanırken, sosyal ve çevresel alanlarda duyarlı uygulamalar konusunda şirketlerin bilinçlendirilmesi amaçlandı.

AFD iklim stratejisine bağlı olarak, geniş finansal araç yelpazesi sayesinde iklim değişikliği ile mücadelede pozitif ve gerçekçi çözümlere destek veriyor. AFD faaliyetlerinde, Avrupa ve uluslararası finansal kurumları tarafından yetkilendirildiği finansman araçlarını kullanıyor. Bu sergideki görsellerin bir kısmı AFD’nin çeşitli ülkelerdeki iklim faydası sağlayan projelerinden örnekler sunuyor.

Halkbank enerji verimliliğini de destekliyor

Türkiye’ye verdiği ekonomik desteği sosyal ve toplumsal alanlarda da devam ettiren Halkbank, kurum karbon ayak izini 2010’dan itibaren ölçümletiyor ve 2013’ten bu yana CDP’ye raporluyor. Halkbank enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarını hedef alan ürün ve hizmetler sunuyor; genel anlamda çevre konusunu da ele alan ve bu ürünlerin katkılarını ortaya koyan bilgilendirme çalışmaları yürütüyor. Banka, enerji tüketimleri ve dolayısıyla karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik yatırımlar konusunda firma tesislerinde ücretsiz enerji etütleri de yaptırıyor.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN 60 ÇÖZÜM

Yer: Halkbank Genel Müdürlüğü, İstanbul Salonu / Ataşehir, İstanbul

Tarih: 5-16 Ekim 2015, 09:30 – 18:00 saatleri arasında

Giriş ücretsizdir



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar