19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5613
EURO34.8037
ALTIN2492.6

Halk Sağlığı Ödülleri İçin Başvuru Sureci Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halk Sağlığı Ödülleri İçin Başvuru Sureci Başladı
Abone ol
Türkiye’de halk sağlığı konusunda çalışmaya başlayan ilk dernek olan Türkiye Halk Sağlığı Derneği tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek "Halk Sağlığı Ödülü" için başvuru süreci başladı.
Türkiye’de halk sağlığı konusunda çalışmaya başlayan ilk dernek olan Türkiye Halk Sağlığı Derneği tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek "Halk Sağlığı Ödülü" için başvuru süreci başladı.


Halk Sağlığı konularında çalışmalar yapan kişi, kurum ve kuruluşlarını desteklemek ve teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında bu yıl 15 dalda ödül verilecek. Alanında ilk olan, Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak birçok çalışmaya imza atan jüri üyelerinin yer aldığı Halk Sağlığı Ödülü için başvurular 28 Kasım 2014’te sona erecek.
 

Halk Sağlığı kavramını Türkiye'ye yayan, koruyucu sağlık hizmetlerinin halka ulaştırılmasında ve halkın bilinçlendirilmesinde 46 yıldır etkin rol alan ve önemli çalışmalara imza atan Türkiye Halk Sağlığı Derneği'nin bu yıl ikincisini gerçekleştireceği "Halk Sağlığı Ödülü" için başvurular başladı. Halk Sağlığına katkıda bulunan kişi, kurum ve kuruluşları desteklemek ve teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen ve bu yıl ikincisi verilecek ödül için 28 Kasım 2014’e kadar başvuru yapılabilecek.


Alanında ilk olan Halk Sağlığı Ödülü’ne kişi, kurum ve kuruluşlar bu yıl 15 dalda başvurabilecek. İlki Genel Sağlık, Çevre, Düşünsel Gelişim ve Eğitim, Sanatsal Etkinlikler, Sağlık için Spor, Sağlıklı Yapılar ve Şehircilik, İş Sağlığı ve Güvenliği, Gıda ve Beslenme, Anne ve Çocuk Sağlığı, Kadın Sağlığı, Yaşlı Sağlığı, Engelli Sağlığı, Hayvan Dostlarımız ve Özel Ödül dallarında gerçekleştirilen ödüle; bu yıl Ağız Sağlığı konusu da eklendi.


“BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREV”
Halk sağlığı kavramını kamuoyuna sunan Türkiye Halk Sağlığı Derneği'nin hayata geçirdiği çalışmaların geniş kitlelerde ilgi görmesinden büyük mutluluk ve gurur duyduklarını söyleyen THSD Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Güzey; şu bilgileri verdi:
“Kurucu büyüklerimizin başarılarını yakalamak ve sonrasında derneğimizi daha da ileriye götürmek arzusu ile geçen yıl ‘Halk Sağlığı Ödülü’nü hayata geçirdik. Ülkemizde halk sağlığı alanında çalışma yapan çok değerli kişi ve kurumları desteklemeyi bir görev olarak görüyoruz. Türkiye Halk Sağlığı Derneği Ödülleri ile ülkemiz Halk Sağlığı çalışmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. İlk yılımızda birbirinden değerli 13 kişi ve kuruluşu ödüllendirdik. Geçen yılki bu başarımız bize çok daha büyük hedefler ile yeni organizasyonlar planlama cesareti veriyor. Bu yılki başvuruların değerlendirilmesi için Halk Sağlığı konusunda değerli çalışmaları olan yetkin bir jüri üye kadromuz oluştu. Kamu yararına bu önemli organizasyona destek veren, değerli projeleri ile katılan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara gönülden teşekkür ederiz.”


DEĞERLENDİRMELERİ DEV İSİMLER YAPACAK
Bu yılki başvuruların değerlendirilmesi için Halk Sağlığı konusunda önemli çalışmaları bulunan, bilim adamlarının da yer aldığı yetkin bir jüri kadrosu oluşturuldu. Aralık ayının ilk haftasında projeleri değerlendirecek kişi, kurum ve kuruluşlardan oluşan jüri üye listesi şöyle; Ağız Çene Cerrahisi Prof. Dr. Sinan Soley, Türkiye Halk Sağlığı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Rezan Cezan, KASEV Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Oraler, Nesin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Cihangiroğlu, Müzisyen Ekrem Ataer, Embarq Türkiye Direktörü Arzu Tekir, İSAG Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kavlak, Şişli Belediyesi Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Bölümü Müdürü Vet. Gönül Koç, Eskişehir Büyük Şehir Belediyesi Dış İlişkiler Bölüm Başkanı Ümit Güney, Naili Moran Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Candan.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar