28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3313
EURO35.0803
ALTIN2298.7

Ferrari Cenevre'de California T'nin dünya lansmanını yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ferrari Cenevre'de California T'nin dünya lansmanını yaptı
Abone ol
Ferrari, Cenevre Otomobil Fuarı’nda, V8 Turbo motoruyla dikkati çeken California T’nin dünya lansmanını gerçekleştirdi.
Ferrari, Cenevre Otomobil Fuarı’nda, V8 Turbo motoruyla dikkati çeken California T’nin dünya lansmanını gerçekleştirdi.
 

Ferrari, Cenevre Otomobil Fuarı’nda, V8 Turbo motoruyla dikkati çeken California T’nin dünya lansmanını gerçekleştirdi. Yeni Apple Carplay sistemiyle donatılan Ferrari FF de fuarda ilgi gördü.


Ferrari'den yapılan açıklamaya göre, Ferrari, bu yıl 84.'sü düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı'nda, yenilikçi tasarıma sahip California T'yi dünyanın beğenisine sundu. Fuarda ayrıca V12 motora sahip siyah-bej iç tasarımıyla bir F12 Berlinetta ile 458 Spider modeli de görücüye çıktı.


Türkiye’de Tofaş çatısı altındaki Fer Mas AŞ tarafından temsil edilen Ferrari ayrıca 4 koltuklu ve 4 çeker sistemine sahip yenilikçi FF modelinin, konforu artırılmış ve Apple Carplay uygulaması entegre edilmiş yeni versiyonunu da fuarda tanıttı.

 

- California T

 

California T, turboşarjlı V8 motoruyla yenilikçiliği daha da ileriye götürüyor. Tamamen yeni bir motor ünitesine sahip California T, dünyada ilk defa performans, tork ve Ferrari’nin geleneksel motor sesini, turboşarj teknolojisinin sağladığı yakıt tasarrufu avantajıyla birleştiriyor. Ferrari California T’nin en dikkat çekici yeniliklerinden birini 8 silindirli turbo motoru oluşturuyor. Araç katlanabilir metal tavanı (RHT) ve 2+ konseptinin sağladığı değişkenlikle kabinde daha fazla alan sunuyor.


Direkt enjeksiyonlu 3.855 cc’lik turbo 8 silindirli motor, aracın şasisinde oldukça alçak bir noktada, ön-orta bölümde konumlanıyor. 7.500 devirde 560 HP güç sağlayan motor, maksimum 755 Nm tork ile birlikte litre başına 145 HP’lik güç çıkışıyla kategorisinin en yüksek güç seviyesini de sunuyor. Bu değerler, yakıt verimliliğinin yanında California T modeline sıfırdan 100 kilometreye sadece 3,6 saniyede hızlanma özelliği kazandırıyor.


Bir önceki California modeliyle karşılaştırıldığında, yeni motor 70 HP daha fazla güç ve yüzde 49 tork artışı sağlarken, yakıt tüketimini yüzde 20 oranında azaltıyor. Emisyon değerleri, ortalama tüketimde 250 g/kilometreye kadar düşerken bu değer CO2/HP oranında yüzde 20 civarında azalma anlamına geliyor. Ferrari California T’nin karbon-seramik fren sistemi de yeni kompozit disk ve balatalarla yüksek performans sağlıyor. Frenler, sadece 34 metrelik 100-0 km/s frenleme mesafesi sağlamak için yüksek performanslı ABS’yi kontrol eden ESP 8.0 ile entegre çalışıyor.

 

- Ferrari FF


 

Çok yönlülük temasını sürdüren Ferrari FF, Cenevre Otomobil Fuarı’nda müşteriye özel kişiselleştirme programını içeren 3 yeni konfigürasyon seçeneğini de tanıttı. Ski, Golf ve Country olarak adlandırılan her üç 3 konfigürasyonda, farklı kullanım alanlarına uygun, fonksiyonelliği ve tasarım detaylarıyla dikkati çeken, sert ve su geçirmez teknik malzemelerden yararlanılıyor.


Ski konfigürasyonundaki bagaj bölümünde metal unsurlarda çizilmeyi önleyici karbon fiber kullanılırken Golf konfigürasyonunda daha çok spor amaçlı kullanılan klasik tartan malzeme tercih ediliyor. Outdoor ve doğa aktiviteleri düşünülerek tasarlanan Country konfigürasyonunda ise bagaj bölümünde kullanılan sıcak deri tonları, kabin içindeki Testa di Moro derisiyle uyum sağlıyor.


Ferrari müşterileri FF modelini bundan böyle araç içinde iPhone'ların daha kolay, güvenli ve eğlenceli bir şekilde kullanımına imkan tanıyan Apple Carplay uygulamasıyla birlikte de sipariş edebilecekler. Carplay uygulaması, iPhone kullanıcılarının sadece ses komutları veya dokunuşla görüşme yapma, harita kullanma, müzik dinleme veya mesajlara erişebilmelerine olanak sağlıyor. Kullanıcılar Carplay’i aracın kendi ara yüzünden kolayca yönetebiliyor veya direksiyon üzerindeki bas/çek ses butonu yardımıyla herhangi bir dikkat dağılımı olmadan Siri sistemini aktive edebiliyor.

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar