20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Avrupa’nın en iyi Noel pazarları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Avrupa’nın en iyi Noel pazarları
Abone ol
Karda kışta Avrupa’ya gitmeniz için size birçok neden sıralayabiliriz ama hiçbiri Noel pazarlarının neşesiyle boy ölçüşemez.
Karda kışta Avrupa’ya gitmeniz için size birçok neden sıralayabiliriz ama hiçbiri Noel pazarlarının neşesiyle boy ölçüşemez.

Her bir köşesinden Noel şarkılarının yükseldiği, tarçınlı çörek kokularının baş döndürdüğü ve hediyelik eşya konusunda yüzlerce alternatif sunan Noel pazarları, ziyaretçilerine masalsı bir dünya vadediyor. Online seyahat asistanı bavul.com, Avrupa’nın en iyi Noel pazarlarını sizler için derledi.

Strazburg-Lille: Fransa’nın, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan şehri Strazburg, “Noel’in başkenti” diye anılıyor. Burada ilk Noel pazarı 1570’te kurulmuş ve o günden bu yana popülerliğini artırarak, yoluna devam etmiş. 11 semtte kurulan pazarı, her yıl 2 milyonu aşkın kişi ziyaret ediyor. Başta Noel süslemeleri olmak üzere pek çok hediyelik eşyanın satıldığı pazarı, tarçın kokuları eşliğinde gezebilirsiniz. Yine çikolatalı, vanilyalı krepler, Noel kekleri ve Noel’in olmazsa olmazı sıcak şaraplar, pazar tezgâhlarında sizi bekliyor. Ülkenin bir başka iddialı pazarı Lille’de. Görkemli bir dönme dolabın etrafından kurulan pazar, yöreye özgü balları ve peynirleriyle fark yaratıyor. Strazburg 27 Kasım-31 Aralık, Lille 18 Kasım-30 Aralık tarihleri arasında.

Aachen-Nürnberg- Dresden-Köln: Almanya’nın birçok kentinde Noel pazarları kuruluyor ve bunların hemen hepsi birbirinden ünlü… Mesela Dresden’deki Noel pazarı, kekiyle meşhur. Buradaki pazarda bir geçit töreni yapılıyor ve devasa bir kek, Dresden sokaklarında dolaştırıldıktan sonra pazara getiriliyor. Nürnberg’deki pazarın simgesi Noel meleği, iki yılda bir, burada doğan kızlardan seçiliyor. Kentin simgesi olan katedralin çevresinde kurulan Aachen’deki pazar, ışık ve renk cümbüşü altında geziliyor. Köln Eski Meydan’da kurulan pazar, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor. Aachen 20 Kasım-23 Aralık, Nürnberg 27 Kasım-24 Aralık, Dresden 26 Kasım-24 Aralık, Köln 23 Kasım-24 Aralık tarihleri arasında.

Viyana: Belediye meydanında kurulan pazar, rengarenk süslemeleriyle göz dolduruyor. Pazarda hem Avusturya’nın yerel tatlarını keşfetmek, hem de çocuk korolarının ve klasik müzik orkestralarının konserlerini dinlemek mümkün. Buradaki pazarda Noel kurabiyesi pişirme atölyeleri de var. Viyana’daki pazarı gezerken, haşlanmış elma ve kavrulmuş kestane yemenizi tavsiye ediyoruz. Pazar, 13 Kasım-26 Aralık tarihleri arasında.

Brüksel: Şehir merkezinde iki kilometrelik bir alana yayılan pazar, devasa Noel ağaçları, birbirinden etkileyici ışık ve ses gösterileriyle ilgi çekiyor. Buradaki standların hepsinin üzeri ahşaptan çatılarla kaplı. Bu da pazara çok sempatik bir görüntü veriyor. Noel Baba şeklindeki çikolatalar, pazarın gözdelerinden. Pazar, 27 Kasım-3 Ocak tarihleri arasında.

Manchester: İngiltere’nin, futbol takımıyla ünlü şehri Manchester, Noel pazarıyla da bir hayli iddialı. En büyüğü Albert Square’de olmak üzerine şehrin değişik bölgelerinde kurulan Noel pazarı, hem alışveriş yapmak hem de İngiltere havasını koklamak isteyenler için birebir. Pazarda, mücevherden oyuncağa her türlü hediyelik eşyayı bulabileceğiniz gibi, İspanyolları’nın paella’sı ya da Macarlar’ın gulaşı gibi pek çok Avrupa lezzetini de yine burada bir arada görebilirsiniz. Çevre dostu pazarda satılan tüm içecekler depozitolu bardak veya kupalarda sunuluyor. Pazar, 14 Kasım-21 Aralık tarihleri arasında.

Prag: Çek Cumhuriyeti’nin masallardan fırlamış gibi duran bu şehrinde farklı noktalara pazarlar kuruluyor ama içlerinde en güzeli eski kent meydanındaki. Büyük bir Noel ağacının etrafında kurulan tezgahlarda küçük oyuncaklar, ahşap kuklalar, cam biblolar ve seramikler gibi birbirinden muhteşem el yapımı hediyelikler mevcut. Sokak sanatçıları ve yerel koroların sizi başka diyarlara götüreceği pazarda, zencefilli keklerin ve tütsülenmiş sosislerin tadına bakmayı unutmayın. Pazar, 28 Kasım-1 Ocak tarihleri arasında.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar