24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5415
EURO34.8107
ALTIN2426.1

Toprakkale’de “su toplantısı” yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toprakkale’de “su toplantısı” yapıldı
Abone ol
Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde içme ve kullanma suyu toplantısı yapıldı.

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde içme ve kullanma suyu toplantısı yapıldı.

Osmaniye Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hayri Sarı, su toplantısı ile ilgili yaptığı açıklamada; “Su; hayatın varlığı ve devamlılığı için vazgeçilmez bir kaynaktır. İnsanların en önemli haklarından biride temiz ve içmeye elverişli suya sahip olmalarıdır. Yeryüzündeki tüm hastalıkların yarısı su yolu ile bulaşmaktadır. Sağlıklı su, kullanıcıya ulaşmadan önce zararlı olabilecek her türlü etkenden arındırılmış sudur.

İçme-kullanma sularının takibi, 17 Şubat 2005 tarihli ve 25730 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik”, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının genelgeleri ve yazıları doğrultusunda Müdürlüğümüz Çevre ve Çalışan Sağlığı Şubesi ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlıklarımız tarafından takip edilmekte ve değerlendirilmektedir.

Halkımıza sağlıklı su tüketmesini sağlamak amacı ile Toprakkale ilçesinde Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Süleyman Doğan ve Toprakkale Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Betül Çoşkun tarafından içme-kullanma suyu değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.”dedi.

Toprakkale ilçesinde gerçekleşen toplantıya, Belediye Başkanlığı ile Köy muhtarları katıldı.

Toplantıda; Toplantıda su kaynakların tel örgü içine alınarak koruma alanı oluşturulması, genel bakım onarımlarının yapılması, Su depolarının genel boya, badanasının yapılması, açık pencere ve kapı aralıklarına sineklik tel takılması, etrafına koruma alanı oluşturulması ve belli dönemlerde depo iç temizliğinin yapılması, Klorlama cihazlarının sürekli takip edilerek çalışır durumda olmalarının sağlanması, en uç noktada 0,2-0,5 ppm olacak şekilde klorlandıktan sonra halkın tüketimine sunulması ve herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemesi, Kirlenmelere karşı içme-kullanma suyu şebekelerinde meydana gelecek arızalara (patlak, çatlak vb.) anında müdahale edilerek çözümünün sağlanması, Toprakkale ilçesinden alınan içme-kullanma suyu numunelerinin analiz sonuçlarının değerlendirilmesi yapıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar