24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5363
EURO34.7929
ALTIN2424.7

Şehit özel harekat polisi Cengiz, son yolculuğuna uğurlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehit özel harekat polisi Cengiz, son yolculuğuna uğurlandı
Abone ol
Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde, terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yönelik düzenlenen operasyon sırasında yakalanacağını anlayan teröristlerin kendilerini patlatması sonucu şehit olan 49 yaşındaki Özel Harekat Polisi Hüseyin Cengiz, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.
Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde, terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yönelik düzenlenen operasyon sırasında yakalanacağını anlayan teröristlerin  kendilerini patlatması sonucu şehit olan 49 yaşındaki Özel Harekat Polisi Hüseyin Cengiz, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.

İlk olarak 7 Ocak Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu apartmanın önüne ardından Toprakkale İlçesi Sazlık Mahallesi'ndeki baba ocağına götürülen şehidin cenazesi, burada helallik alınmasının ardından, törenin yapılacağı Belediye Asri Mezarlık Camiine getirildi.



İkindi namazına müteakip İl Müftüsü Ramazan Çortul tarafından cenaze namazı kılındı.

Şehidin çocukları 21 yaşındaki Aytekin ve 24 yaşındaki Merve Necmiye Cengiz cenaze törenine babalarının özel harekat üniformasıyla katıldı.

"Dimdik buradayım babacığım, yanındayım, merak etme buradayım ben" diyen şehit kızı Merve Necmiye Cengiz, yakasında takılı olan babasının resmine bakıp öptü.

Şehit babası Kore Gazisi 87 yaşındaki Mehmet Cengiz'de cenaze töreninde gözyaşlarını tutamazken, yakınları teselli etmeye çalıştı.



Şehidin kız kardeşi Hatice Cengiz'de tabutun başına gelerek, resmini ve Türk Bayrağına sarılı tabutunu öpüp, "Yerin mekanın cennet olsun kardeşim." dedikten sonra el sallayarak uğurladı.

Şehidin eşi Filiz Cengiz ve Annesi Necmiye Cengiz'de tören sırasında gözyaşlarına boğuldu.

Daha sonra şehit Özel Harekat Polisi Hüseyin Cengiz'in tabutu, yine görev arkadaşları tarafından omuzlara alınarak tekbirler eşliğinde cenaze aracına kadar taşındı.

Şehit Polis, götürüldüğü Garnizon Şehitliğinde son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı.

Törene, Vali Kerem Al, Ak Parti Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu, MHP Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, polis müdürleri ve askeri erkan ile yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı.










  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar