23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5588
EURO34.8955
ALTIN2437.0

Osmaniye'de 23 Nisan, evlerin balkonlarında kutlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de 23 Nisan, evlerin balkonlarında kutlanıyor
Abone ol
Osmaniye'de, koronavirüs salgını nedeniyle okullarına gidemeyen çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı evlerinin balkonlarından kutlanıyor.

Osmaniye'de, koronavirüs salgını nedeniyle okullarına gidemeyen çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı evlerinin balkonlarından kutlanıyor.

Toprakkale ilçesinde, bir apartmanda ikamet eden vatandaşlar, kendi programlarını yaptılar. Dairelerini Türk bayrakları ve balonlarla süsleyen vatandaşların bir çoğu üzerlerinde Atatürk baskılı tişörtleri giydi. Şiirlerin okunduğu programda bir çocuk da işaret diliyle istiklal marşını söyledi.



İlçede, "23 Nisan evlere sığar" parolasıyla Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Karaboyun Apartmanı sakinleri 23 Nisan'ı çocuklarıyla birlikte kutladı. Tüm dünyada olduğu gibi ülke genelini de saran korona virüs salgını nedeniyle bu yılki 23 Nisan kutlamaları evlerin balkonlarında yapılıyor.

Günler öncesinden 23 Nisan kutlaması için hazırlıklara başlayan apartman sakinleri, kaldıkları dairelerin balkonlarını ve pencerelerini Türk bayrakları ve balonlarla rengârenk süsledi. "23 Nisan 100. Yılı Kutlu Olsun" ve "Evde Kal Türkiye'm" afişleri de hazırlayıp apartmanlarına asan vatandaşlar kutlama programı yaptı.

Öncelikle hep birlikte şehitler için saygı duruşu ve ardından ise İstiklal marşı okundu. Daha sonra çocuklar 23 Nisan şiirleri okudu.

Programın hazırlamasında büyük katkıları öğrenci velisi Elife Eser, "Bu yıl korona virüs nedeniyle çocuklarımız 23 Nisan kutlayamayacaklardı. Bu yüzden çok üzülüyorlardı. Özellikle 1. Sınıf öğrencilerimiz sınıflarımızı süsleyemeyeceğiz diye üzülmüşlerdi. Süslemeleri çocuklarımız yaptılar. Kendileri şiirler yazdılar. Şiirler ezberlediler. Bizde apartman sakinleri olarak kendimizce bir kutlama programı hazırladık" dedi.

Eser, "Koronavirüsle mücadele edilen bugünlerde evlerimizi yaşanabilir hale getiren annelerimizi ve bizler için çalışan sağlıkçılarımızı ve güvenlik güçlerimize teşekkür ediyor, çocuklarımızın bayramını kutluyoruz" ifadelerini kullandı. 23 Nisan programı hazırlanacağını duyan çocukların sevinçten uyuyamadığını belirten Eser, "Gerçekten çok mutlu oldular. Bugün çocukların bayramı. İnşallah bu kötü günleri atlatır ve hep birlikte coşkulu bir 23 Nisan kutlarız” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar