29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3746
EURO34.9687
ALTIN2325.5

OPPO Reno4 Kendi Zekasıyla Karar Alabiliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OPPO Reno4 Kendi Zekasıyla Karar Alabiliyor
Abone ol
OPPO, Reno4'ü yapay zeka destekli yeni bir akıllı sensörle donattı.

OPPO, Reno4'ü yapay zeka destekli yeni bir akıllı sensörle donattı. Bu akıllı sensör bir akıllı telefon sahibinin kimliğini tespit edebiliyor ve telefonun dokunmadan çalışmasını sağlarken, ayrıntılı içerik gösterip göstermemek konusunda kendi zekasıyla karar alabiliyor.

Bilgi teknolojileri yaşam tarzlarımızı değiştiriyor, internet üzerinden giderek daha fazla insan birbirine bağlanıyor.Bu durum özel bilgilerin korunmasını da akıllı telefon kullanıcıları açısından en zor meselelerden biri haline getirirken, akıllı telefon üreticilerini, teknolojiyi güncelleştirmeyi, kişisel verilerin ve özel bilgilerin çok yönlü olarak korunmasını odak alan ürünler yaratmaya zorluyor.

OPPO, kısa bir süre önce tanıttığı Reno4'ü yapay zeka destekli yeni bir akıllı sensörle donattı. Bu akıllı sensör bir akıllı telefon sahibinin kimliğini tespit edebiliyor ve telefonun dokunmadan çalışmasını sağlarken, ayrıntılı içerik gösterip göstermemek konusunda kendi zekasıyla karar alabiliyor. Yapay zeka destekli yeni akıllı sensör sayesinde OPPO Reno4; yapay zeka asistanı, özel bilgilerin güvenliği ve dokunmadan el hareketleriyle telefonu çalıştırmak gibi fonksiyonları entegre bir şekilde yerine getirebiliyor.

Akıllı sensörler özel bilgilerinizi koruyor

Günlük hayatta öyle durumlar oluyor ki, çok kritik bilgileri istemeden de olsa açıkta bırakabiliyoruz. Örneğin özel mesajlarınız veya işinizle ilgili gizli kalması gereken diyaloglarınız başka insanlar tarafından telefon ekranınızda görülebiliyor. OPPO, sosyal etkileşimin aracı olan akıllı telefonların bir tehdit değil, özel bilgilerin koruyucusu olması gerektiğine inanıyor.

Bir pazar araştırması yapan OPPO, akıllı sensörün sağladığı fonksiyonlarla kişisel bilgilerin korunması alanındaki boşluğun kapanmasına yardımcı olabileceğini gördü. Geçmişte endüstri bu konuda iki çözüm sunuyordu. Birincisi hareketleri algılayan bir radar çipi kullanmaktı. Bu, mobil telefonların enerji tüketimini azaltıyor fakat aynı zamanda sensörün kapladığı alanı artırıp ekranın gövdeye oranını küçültüyordu. Radarın tanıma yetkinliği sınırlı olduğu için uygulanabilen senaryolar da kısıtlı kalabiliyordu. İkinci çözüm ise hareketleri ve yüzleri tanıyacak şekilde gerçek zamanlı çekim yapan sıradan bir kamera kullanmaktı. Bu seçenekte akıllı kontrol sağlanabiliyor fakat enerji tüketimi çok daha yüksek oluyordu. Her iki çözümün de kendi sınırları vardı; bu yüzden OPPO başka bir yol bulmak zorundaydı…

Özel mesajlar akıllı bir şekilde korunuyor

OPPO akıllı telefon üzerindeki casusluk faaliyetlerini önlemek amacıyla yapay zeka ile güçlendirilmiş sensör kullanmaya karar verdi. Bu sistem düşük enerji tüketen bir sensör ve akıllı bir tanıma algoritmasının birlikte kullanılmasından oluşuyor. OPPO, casusluk önleme işlevini ileri teknolojiye sahip akıllı ev cihazlarından öğrendi. Örneğin, ev güvenlik izleme donanımı insanları tespit etmek ve yaşam alanlarının güvenliğini sağlamak için DVS teknolojisi kullanıyor. Buna benzer bir şekilde, Reno4'e mesaj geldiğinde yapay zeka destekli sensör, kullanıcının yanında veya arkasında ekrana bakan başkaları olup olmadığını tespit edebiliyor. Böyle bir durum varsa, kullanıcının kişisel bilgilerini korumak için mesajın içeriği gizleniyor.

Tanıma algoritması mesajlarınızın özel kalmasını kapsamlı bir şekilde sağlıyor ve fark edilen yüzlerin sayısına göre aksiyon kararı alıyor.

* Eğer sadece bir yüz fark ediliyorsa ana kamera bunun kullanıcının kendi yüzü olup olmadığını tespit etmek üzere devreye giriyor. Eğer öyleyse, mesajın tamamı gösteriliyor.

* Eğer sensör ekrana bakan birden fazla kişi olduğunu (veya kimsenin bakmadığını) tespit ederse mesajın alındığı bilgisi veriliyor, ama içerik gösterilmiyor.

Akıllı sensör çok daha fazlasını yapabiliyor

Yapay zeka destekli akıllı sensör teknolojisi Reno4'e gelişmiş yapay zeka yetkinlikleri kazandırdı. Bu sayede telefonda, dokunmadan kontrol etme ve akıllı döndürme gibi geleceğin özellikleri de bulunuyor. Hareket tanıma özelliği son yıllarda insan ve bilgisayar etkileşiminde popüler bir yöntem haline geldi ve başta otomotiv olmak üzere pek çok alanda yaygın bir şekilde kullanıldı. Akıllı telefon endüstrisinde marjinal inovasyon trendi olduğu için hareket kontrol teknolojileri gelecekte bu cihazlarda çok daha yaygın olarak uygulanabilir. OPPO bunu akıllı telefonların önünde sonsuz olanaklar açan ilham verici bir fonksiyon olarak kabul ediyor.

Sensör, Akıllı Temassız Kontrol, Akıllı Döndürme ve Akıllı Her Zaman Açık Ekran gibi fonksiyonlar için de kullanılabiliyor.

Akıllı Temassız Kontrol

Reno4, tam ekran hareketleri içeren ilk OPPO telefonu. Akıllı Temassız Kontrol sayesinde ekrana dokunmadan Reno4 ile etkileşimde bulunabilirsiniz. YouTube, Facebook, Instagram ve TikTok gibi sevilen uygulamalarda sayfayı temassız olarak aşağı ve yukarı kaydırabilirsiniz. Yine bu özellik sayesinde gelen aramaya ekrana dokunmadan yanıt verebilirsiniz.

Akıllı Döndürme

Çoğumuz, özellikle de yattığı yerde telefonunu kullanmayı tercih edenler için döndürme fonksiyonu açık olan telefonlarda gelen içeriğin hemen dikey pozisyona geçmesi rahatsızlık veren bir durumdur. Kullanıcılardan gelen bu geri bildirimi dikkate alan OPPO, yapay zeka destekli akıllı sensörle birlikte Akıllı Döndürme fonksiyonunu da hizmete sundu. Yüzünüz ve telefon eş zamanlı olarak döndüğü zaman yapay zeka destekli akıllı sensör ve poz tanıma algoritması yüzünüzün ve telefonun yönünü tespit ederek ekranı döndürüp döndürmemek konusunda akıllı bir karar veriyor.

Telefon dikeyden yatay pozisyona döndürüldüğünde:

* Eğer yüz hareketsiz kalırsa; örneğin bir video izlerken Reno4'ünüzü döndürürseniz, ekran da dönecektir.

* Yüz telefonla birlikte dönerse, örneğin yatakta yatarken yüzünüz telefonla birlikte döndürürseniz ekran dönmeyecektir.

Akıllı Her Zaman Açık Ekran

Yapay zeka destekli akıllı sensörün sağladığı olanaklarla OPPO kullanıcıların deneyimini daha da zenginleştirecek özellikler sunuyor. Akıllı Her Zaman Açık Ekran uygulaması bunlardan biri. Bu özellik sayesinde kullanıcının sürekli olarak telefona bakıp bakmadığı tespit ediliyor. Eğer bakıyorsa ekran kapanmıyor. Bu özellik Reno4'ü daha akıllı kılıyor ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlıyor.

Teknolojiler gelecekte birbirleriyle daha ilişkili olacaklar

Cep telefonları son yıllarda yapay zeka ile birlikte evrimin yeni bir aşamasına girdi. Yapay zeka aslında hayli geniş bir kavram. Bu konuda cep telefonları için yapılan Ar-Ge çalışmaları, insanların iletişimlerini daha da kolaylaştıran yeni çözümlerin bulunacağı ve geliştirileceği anlamına geliyor. Yüksek kaliteli donanım ve yazılımın entegrasyonu alanında araştırmalara yatırım yaparak teknolojilerin birbirleriyle bütünleştiği çağa adım atan OPPO artık bir akıllı telefon üreticisinden çok daha fazlası…


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar