25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5628
EURO35.0408
ALTIN2425.3

Burcu Güneş Kimdir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Burcu Güneş Kimdir?
Abone ol
Burcu Güneş İzmir'li Bige Özkan ve Ali Güneş’in kızlarıdır. 12 Ağustos 1975 tarihinde İzmir’in Alsancak ilçesinde doğmuştur.

Burcu Güneş İzmir'li Bige Özkan ve Ali Güneş’in kızlarıdır. 12 Ağustos 1975 tarihinde İzmir’in Alsancak ilçesinde doğmuştur. Çocukluğu İzmir de Şirinyer ilçesinde geçmiştir. Anne ve babası Burcu Güneş 7 yaşında iken boşanınca 18 yaşına kadar babası ile birlikte yaşamıştır. 18 yaşından sonra da annesi ile birlikte yaşamıştır. Burcu Güneş kimdir? Sorusuna doğuştan sanatçıdır cevabını verebiliriz. Çünkü ilk bestesini daha 12 yaşında iken yapmıştır. 13 yaşında babasına vokal yapmıştır.

Babası ile birlikte büyük tatil köyleri ve otellerde pop şarkıları ve caz şarkıları seslendirmiştir. Daha o zamandan dinleyen insanlar “zenci gırtlaklı beyaz kız"  lakabını takmışlardı. 18 yaşında profesyonel dersler almaya başladı. Hem kulüplerde ve otellerde şarkı söyledi hem de çeşitli yarışmalara katılarak bir çok ödül aldı. Kendi siz ve bestelerini ünlü klasik piyanist Burçin Büke’ye dinletince ünlü olmanın kapıları açıldı. Birlikte stüdyoya girerek şarkılar söylediler ve kayıtlarını İstanbul’a gönderdiler. Bir hafta sonra da ilk albüm hazırlığı için İstanbul’a çağrıldı.

Burcu Güneş Şarkıları Nelerdir?

Şimdi Burcu Güneş şarkıları nelerdir? Sorusunun cevabını öncelikle albümlerini tanıtarak başlayalım. 1998 yılında ilk albümünü çıkaran Burcu Güneş bu albüme Aşk Yarası adını vermiştir. Ardından 2001 yılında Tılsım adlı ikinci albümünü çıkarmıştır. Üçüncü albümünü 2004 yılında Ay Şahit adıyla çıkaran sanatçı dördüncü albümüne Ben Ateş Ben Su adını vererek 2006 yılında piyasaya sürmüştür. Ardından 2009 yılında Sihirbaz adlı albümünü ve 4 yıl sonra yanı 2013 yılında da Gül Kokusu albümünü çıkarmıştır. En son albümü de 2018 yılında Anadolu’nun Güneşi adıyla çıkmıştır. Burcu güneş şarkıları indir

Daha ilk albümünde 4 şarkısının sözlerini kendisi yazmıştı. 1999 yılında Rafet El Roman ile birlikte düet yaparak Son Mektup şarkısını seslendirdi. Yine 1999 yılında Amerika’da yaşayan bir müzisyen ile ikinci albüm için çalışmaya başladı ve dünyaca ünlü müzisyenlerle tamamladı. Bu albüm 2001 yılında 1 milyondan fazla satış yaptı ve en çok satış yapan albümlerden biri oldu. Üçüncü albümünde 7 şarkının söz yazarlığını ve bestesini bizzat kendi yaptı. Oldukça ünlü isimlerle çalıştı. Neredesin Firuze filminin albümünde şarkı seslendirdi. Başarılı sanatçı her albümünde bir çok ödül aldı. Müzik çalışmaları devam etmektedir.

Kaynak;


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar