29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3793
EURO34.9879
ALTIN2325.9

Trabzonspor, zirveyle arasındaki puan farkını kapatmak istiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trabzonspor, zirveyle arasındaki puan farkını kapatmak istiyor
Abone ol
Hafta içerisinde Ziraat Türkiye Kupası’nda Eskişenirspor’u 2-0 mağlup ederek grup maçlarına 3 puanla başlayan Trabzonspor, ligde ilk yarının son haftasında yarın akşam sahasında ağırlayacağı lider Galatasaray’ı da yenerek rakibiyle...
Hafta içerisinde Ziraat Türkiye Kupası’nda Eskişenirspor’u 2-0 mağlup ederek grup maçlarına 3 puanla başlayan Trabzonspor, ligde ilk yarının son haftasında yarın akşam sahasında ağırlayacağı lider Galatasaray’ı da yenerek rakibiyle arasındaki puan farkını azaltmak istiyor. Bordo-mavililer, güçlü rakibi karşısında alacağı galibiyetle ayrıca devre arasına da moralli girmeyi hedefliyor.

Zorlu maçın hazırlıklarını bugün basına ve taraftara kapalı yapacağı idmanla tamamlayacak olan Trabzonspor, maç saatini beklemeye başlayacak. Karadeniz ekibinde sakatlığı bulunan Bamba yarın akşam forma giyemeyecek. Colman, Alanzinho, Soner ve Mustafa Yumlu’nun durumu ise belirsizliğini koruyor.

Bu futbolculardan Colman ve antrenman eksiği bulunun Soner’in de Galatasaray kadrosuna alınması zor görünüyor. Alanzinho ve Mustafa Yumlu’nun durumuna ise maç saatinden önce karar verileceği belirtildi. Bamba’nın yokluğunda Eskişehirspor maçında savunmanın göbeğinde Giray’ın yanında Celutska’ya görev veren Güneş’i, Mustafa’nın hazır olması durumunda yarın akşam Celutska’nın yerine ilk 11’de sahaya sürmesi bekleniyor.

Teknik Direktör Şenol Güneş, taraftarları önünde oynayacakları maça galibiyet için çıkacaklarını söyledi.
Ligde şuana kadar çok fazla puan kaybettiklerini belirten tecrübeli teknik adam, “Galatasaray lider durumda, biz de gerideyiz. Eğer onları alsaydık çok daha farklı olacaktı. Kazanabileceğimiz maçlardaki puan kayıplarımız olmasıydı Galatasaray maçının atmosferi bizim için daha farklı olurdu. Her şeye rağmen Galatasaray'ı yenmek için oynayacağız. Galatasaray'ı yenerek onlara yaklaşmaya çalışacağız." dedi.

Galatasaray'da forma giyen eski Trabzonsporlu futbolcularıyla ilgili bordo-mavili taraftarlara uyarıda da bulunan Güneş, duygusal tepkilerin kendilerine zarar verdiğinin altını çizdi. Giden futbolcuların artık Galatasaray’ın oyuncuları olduğuna değinen tecrübeli teknik adam, “Ne alkışlamaya ne yuhalamaya gerek var. Biz tanıdığımız oyunculara karşı burada iyi bir sonuç almak zorundayız. Olumsuz bir hareket bize hiçbir katkı yapmaz.” ifadelerini kullandı.

GALATASARAY İLE 114'ÜNCÜ RANDEVU

Trabzonspor ile Galatasaray, yarın yapacakları maçla 114. kez karşı karşıya gelecekler. İki takım arasında bugüne dek yapılan 113 karşılaşmanın 36'sını Trabzonspor, 51'ini ise Galatasaray kazanırken, 26 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılı ekibin attığı 148 gole, bordo-mavililer 123 golle karşılık verdi.

İki takım arasında ligde yapılan 76 karşılaşmanın da 24’ünü Trabzonspor, 34'ünü Galatasaray kazandı. 20 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Lig maçlarında da Galatasaray rakip fileleri 101 kez havalandırırken, Trabzonspor 86 gol attı.

Hüseyin Avni Aker Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak olan Trabzonspor – Galatasaray maçını Yunus Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Cem Satman yapacak.

Trabzonspor’un maça şu muhtemel 11’le çıkması bekleniyor: Onur, Serkan, Giray, Celutska (Mustafa), Emerson, Zokora, Adrian, Sapara, Halil, Olcan ve Henrique.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar