28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3298
EURO35.0714
ALTIN2297.8

Kupa şampiyonu Osmaniye Gençlik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kupa şampiyonu Osmaniye Gençlik
Abone ol
Afyon’da organize edilen TKBL Federasyon Kupası Final mücadelesinde Osmaniye Gençlik, büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada Mersin Basketbol’u 57-49’luk skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.
Afyon’da organize edilen TKBL Federasyon Kupası Final mücadelesinde Osmaniye Gençlik, büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada Mersin Basketbol’u 57-49’luk skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay’ın yanı sıra Afyon Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Afyon Belediye Başkan Vekili Mustafa Albay, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Türkmen ile Tamer Dişbudak ve BSL Direktörü Samer Şenbayrak da takip etti.



Osmaniye Gençlik ile Mersin Basketbol arasında oynanan mücadelenin ilk çeyreğini Mersin Basketbol 16-15 önde tamamladı.
 
Mücadelenin ilk yarısı ise 24-24 eşitlikle tamamlandı. Üçüncü çeyreğin başında Betül ve Morrison’un basketleriyle hücumda etkili olan Osmaniye Gençlik, 3. çeyreği 43-40 üstün kapattı.

Karşılaşmanın final periyotunda Morrison’ın dördüncü faulünü alarak kenara geldiği bölümlerde Mersin Basketbol, topu Gamze Zeren’e indirerek hücum etti. Ancak Tuğçe İnöntepe’nin aldığı sorumlulukla skor üreten Osmaniye Gençlik, 5 sayılık farkı yakaladı (51-46). Son bölümü büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada Osmaniye Gençlik, taktik faulleri değerlendirdiği karşılaşmadan 57-49 galibiyetle ayrıldı.
 
Osmaniye Gençlik adına Ziomara Morrison 18 sayı- 9 ribaund, Tuğçe İnöntepe 14 sayı- 7 ribaund- 2 asist ve Kübra Erat da 11 sayı- 5 ribaundla maçı tamamladı.
 
MersinBasketbol’da ise Aisha Mohammed 11 sayı- 10 ribaund ve Gamze Zeren de 11 sayıyla mücadeleyi noktaladı.
 
ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ
 
Osmaniye Gençlik’in şampiyonluğa ulaştığı TKBL Federasyon Kupası Finalinin ardından ödül töreni düzenlendi.

Şampiyonluğa ulaşan Osmaniye Gençlik’e şampiyonluk kupası ve madalyalarını Afyon Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ve TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Türkmen ile Tamer Dişbudak sundu.

Final oynama başarısı gösteren Mersin Basketbol’a teşekkür plaketlerini Afyon Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenaytakdim etti.

TKBL Federasyon Kupası Sekizli Final organizasyonunun en değerli oyuncusu seçilen Ziomara Morrison’a ödülünü, Afyon Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu verirken, final karşılaşmasının en değerli oyuncusu seçilen Osmaniye Gençlik oyuncusu Tuğçe İnöntepe ise ödülünü, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Türkmen'in elinden aldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar