25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4809
EURO34.9873
ALTIN2436.1

Futbol Sahası Ölçüleri Nelerdir ve Futbol Sahası Maliyeti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Futbol Sahası Ölçüleri Nelerdir ve Futbol Sahası Maliyeti
Abone ol
Futbol sahası yapımı sırasında veya öncesinde belirlenen futbol sahası ölçüleri için farklı standartlar bulunmaktadır. Sahanın hangi amaçla yapıldığı, sahanın ölçüsünü de değiştirmektedir.

Futbol sahası yapımı sırasında veya öncesinde belirlenen futbol sahası ölçüleri için farklı standartlar bulunmaktadır. Sahanın hangi amaçla yapıldığı, sahanın ölçüsünü de değiştirmektedir. Futbol sahaları; ticari futbol sahası yani halı saha olarak, profesyonel kulüpler için, antrenman sahası olarak ve mini futbol sahası olarak yapılabilmektedir. Saha ölçülerini belirleyen değişkenler sahanın yapılış amacıdır. Bir saha yaptırmaya karar veren herkesin merak ettiği şeylerden bir tanesi futbol sahası ölçüleri ve futbol sahası maliyetidir. Bu yazıda bir futbol sahası ölçüleri neye göre değişir standartları nelerdir, futbol sahası yapımı nasıl gerçekleşir gibi soruların cevaplarını vereceğiz.

Futbol Sahası ve Ölçüleri

Futbol sahası ve ölçüleri hakkında daha fazla detaya yer vereceğimiz bu yazıda en çok kullanılan profesyonel futbol sahası ölçüleri ve halı saha ölçülerini açıklayacağız.

Futbol Sahası Ölçüleri

Futbol sahası ölçülerini halı saha ölçüleri, profesyonel futbol sahası ölçüleri olarak 2 ayrı başlıkta derlemek daha doğru olacaktır. Fifa futbol sahası ölçüleri de profesyonel sahalar için kullanılan ölçülerdir.

Halı Saha Ölçüleri

Çok değişmemekle birlikte aşağıdaki ölçüler halı saha ölçüleri arasında en çok kullanılan ölçülerdir. İsterseniz arazinizin boyutuna göre de halı saha yapımı gerçekleştirebilirsiniz.

18 * 36 metre= 648 m²

20 * 40 metre = 800 m²

25 * 40 metre = 1000 m²

25 * 45 metre = 1125 m²

28 * 48 metre = 1344 m²

27 * 47 metre = 1269 m²

30 * 50 metre = 1500 m²

32 * 52 metre = 1664 m²

Profesyonel Futbol Sahası Ölçüleri

Fifa standartlarında yapılan sahalar için belirlenmiş bazı ölçüler bulunmaktadır. Bu ölçüler aşağıdaki gibidir.

FIFA Quality Ölçüleri

Genişlik;

Min: 45m
Max: 90m

Uzunluk;

Min: 90m
Max: 120m

FIFA Quality Pro Ölçüleri

Genişlik;

Min: 64m
Max: 75m

Uzunluk;

Min: 100m
Max: 110m

Futbol Sahası Kale Ölçüleri

Profesyonel futbol sahası yapımı için kale ölçüleri 7.32 metreye 2.44 metredir. Genişlik yaklaşık 7 metre iken yükseklik yaklaşık 3 metredir. Futbol sahaları için bu ölçüler kullanılmaktadır.

Halı Saha Kalesi Ölçüleri

Halı sahaların boyları değişebildiği gibi halı saha kale ölçüleri de değişebilmektedir. Genellikle kullanılan halı saha ölçüleri: 2 metre x 4 metre ve 2 metre x 3 metredir.

Halı saha yapımı için en çok sorulan sorulardan bir tanesi de profesyonel saha kale ölçüleri ne kadar olmalıdır sorusudur. Genellikle kullanılan halı saha kale ölçüleri 2-5 metre olmaktadır. Genişliği 50 cm ile 1 metre arasında değişebilen futbol saha kalesi daha küçük ölçülerde de kullanılabilmektedir. Bu ölçüler ise 2*4 metre veya 2*3 metre gibi olabilmektedir.

Futbol Sahası Ölçüleri ve Çizimi

Futbol sahası çizimi olmadan bir futbol sahasını hayata geçirmek doğru değildir. Aynı film senaryoları gibi saha çizimi ne kadar detaylı ve iyi olursa sahanızda o kadar iyi olacaktır. Bu sebeple futbol sahası ölçüleri ve çizimi birbiri ile ilişkisi olan 2 değişkendir.

Futbol Sahası Maliyeti

Futbol sahası maliyeti hesaplarken birçok değişkeni göz önüne almalısınız.  Birçok değişken fiyatı değiştirebilmektedir. Bu değişkenler:

  • Futbol sahası ölçüleri: Bir futbol sahasının büyüklüğü arttıkça maliyeti de artar.

  • Futbol sahası zemin ürünü: Kullanılacak zemin ürünü de fiyat değiştirir. Suni çim, hibrit veya doğal çim fiyat konusunda farklı seçenekler oluşmasını sağlar.
  • Kullanılan ürünün kalitesi: Suni çim ürünleri farklı kalitelerde bulunmaktadır. Kullanılan suni çimin kalitesi de fiyatı değiştiren değişkenlerdendir.

  • Futbol sahasının lokasyonu: Sahanın lokasyonu da nakliye masraflarını etkileyeceği için fiyatı değiştirmektedir.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar