29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3744
EURO35.0772
ALTIN2325.3

Konserde diş tedavisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konserde diş tedavisi
Abone ol
Sanal gerçeklik gözlükleri sayesinde diş hekimi fobisi tarihe karışıyor.

Sanal gerçeklik gözlükleri sayesinde diş hekimi fobisi tarihe karışıyor.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Hastalarımız, sanal gerçeklik gözlüğüyle en çok sevdikleri sanatçıların konserlerini izlemek istiyor.

Şovu izleyip müziği dinlerken konser bitmeden tedavi bitmiş oluyor” diyor.

Diş tedavileri, sanal gerçeklik gözlükleriyle artık çok daha konforlu olacak. İngiltere'deki bilim insanları dişçi koltuğundaki insanlara sanal gerçeklik gözlüğü takmanın diş tedavisi sırasındaki stres seviyesini azalttığını kanıtladı. Böylelikle de hastalar diş hekimi randevularını aksatmıyor.

SEDASYONA GEREK KALMAYACAK!

Environment and Behaviour Journal'da yayınlanan araştırmaya göre bu yöntem, diş hekimi fobisiyle doktora gitmekten çekinen bazı kişilerin korkusunun üstünden gelmek için kullanılabilir. Hatta sedasyona ve sedasyon dolayısıyla muayenehaneye iki kişi gelinmesine de gerek kalmadan diş tedavileri tamamlanabilir.

İngiltere Plymouth Üniversitesi Sağlık ve İnsan Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden Dr. Sabine Pahl, "Doğal mekanlara giden insanların stres seviyesinin azaldığını biliyoruz. Biz de ‘Doğayı en stresli ortamlardan birine getirmenin bir faydası olabilir mi?’ diye düşünerek bu araştırmayı yaptık" dedi.

70 KİŞİ ÜZERİNDE ARAŞTIRILDI

Araştırmaya 70 gönüllü katıldı. Bu gönüllüler üç gruba ayrıldı. Bir gruba doğa ve sahil, diğer gruba kent hayatı gösterilirken, üçüncü gruba gözlük takılmadı. Araştırmada, sanal gerçeklik gözlüğünde kent hayatı gösterilen kişilerin diğerleri kadar rahatlamadığı da ortaya çıktı. Sabine Pahl, "Sanal gerçeklik gözlükleriyle kendilerini doğada hisseden hastalarda, acının çok daha düşük olduğunu gördük. Kent hayatını izleyen kişilerin acı seviyesi ise sanal gerçeklik gözlüğü kullanmayan kişilerle neredeyse aynıydı" dedi.

HASTANIN TEDAVİDEN HABERİ BİLE OLMUYOR

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “3 boyutlu sanal gerçeklik gözlükleri ile hastalar kendilerini bambaşka bir ortamda buluyor. Yaptığımız lokal anestezi sayesinde dişi ile ilgili hiçbir ağrı duymadığı için tedavi sonuna kadar tedavinin nasıl ilerlediğinden hastanın haberi bile olmuyor” diyor.

STRESSİZ BİR ORTAMDA TEDAVİ SONLANIYOR

“Kulaklıklardan verilen görüntü ile uyumlu doğal sesler veya müzik ile diş hekimliği cihazlarından çıkan seslerin hastayı ürkütmesi veya rahatsız etmesinin önüne geçilmiş oluyor” diyen Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Hastalarımızın en çok tercih ettiği sanal ortamlar ise sevdikleri sanatçıların konserleri oluyor. Hastalarımız konser şovunu izleyip müziği dinlerken konser bitmeden tedavi bitmiş oluyor” diyerek stressiz bir ortamda tedaviyi sonlandırmaktan mutlu olduklarını belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar