29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.489
EURO35.1409
ALTIN2325.9

İmplantı görmeniz bir şey ifade etmez, mutlaka sertifikasını sorun!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmplantı görmeniz bir şey ifade etmez, mutlaka sertifikasını sorun!
Abone ol
“Piyasada İsviçre markası olarak sunulan ancak imalatının Uzakdoğu veya Çin'de yapıldığı implantlar mevcut. Bu yüzden hastaların implant markasının hangi ülkeye ait olduğunu sormak yerine, implantın imal edildiği ülkeyi öğrenmeleri gerekiyor”
“Piyasada İsviçre markası olarak sunulan ancak imalatının Uzakdoğu veya Çin'de yapıldığı implantlar mevcut. Bu yüzden hastaların implant markasının hangi ülkeye ait olduğunu sormak yerine, implantın imal edildiği ülkeyi öğrenmeleri gerekiyor”

‘İmplant yaptırdı, çenesi eridi’ haberinden sonra gözler diş hekimlerine çevrildi. Özellikle de ağzında implant olan hastalar panik içerisinde doktorlarını aramaya başladı. Hastaları ‘Acaba benim implantım sahte mi, ya sahteyse, benim çenem de eriyecek mi?’ korkusu sardı… Halbuki güvenli merkezlerde yapılan implant tedavisi ne çene eritiyor, ne de kansere yol açıyor.

“Ankara'da bir doktor implant yaptırdı, Türkiye'de yapılan implantlarla ilgili korkunç gerçek ortaya çıktı. İmplantın çenesini erittiğini ve ciddi sağlık sorunları ortaya çıkardığını iddia eden doktorun şikayeti üzerine harekete geçen İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü, aralarında bir hastane sahibinin de olduğu onlarca kişiyi yakaladı. Piyasada kullanılan ve Uzak Doğu'dan kaçak olarak getirilen malzemelerin büyük bir bölümünün sağlıksız olduğu öğrenildi.” İşte bu haberi okuyanlar panik içerisinde… Ağzında implant olanlar ile yeni implant yaptıracak olanların kafası soru işaretleriyle dolu. Diş Hekimi Pertev Kökdemir; “Aslında panik yapmaya gerek yok. Çünkü güvenli ellerde yapılan implantlar son derece sağlıklı sonuçlar veriyor. Bu tarz yan etkiler gelişmiyor” diyerek uyarıyor.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, implant tedavisi hakkındaki kafa karışıklıklarına son vermek için implantlar hakkında bilgi verdi:

“İmplant ya da yurt dışından tedavi olmak için bizleri tercih eden hastalarımızın deyimiyle implantat tedavisi, günümüzde çok sık uygulanan ancak konusunda uzman kişiler tarafından yapılmazsa bazı sıkıntıların yaşanabileceği bir tedavi şekli. Bu nedenle implant tedavisi yaptırmadan önce hastalarımızın dikkatli olmaları gerekmektedir. Tabii ki bu tedavinin iyi sonuçlanmasında hastalarımızın ve hekimin dikkat edeceği noktalar olarak iki farklı boyut mevcuttur.”

HEKİMİN TECRÜBESİ ÖNEMLİ

Diş Hekimi Peertev Kökdemir; “Hekim boyutunda öncelikle diş hekiminin bu konuda tecrübeli olması, bilgi ve el becerisinin üst düzeyde olması implant tedavisinin başarısında önemli rol oynar. Teşhis ve tedavi planlamasının doğru ve kişiye özel olarak yapılması hem implant tedavisinin başarılı olmasını, hem de implantların üstüne yapılacak porselen dişlerin veya hareketli protezlerin hasta tarafından uzun yıllar ve sağlıklı olarak kullanılmasını sağlar” diyerek implant konusunda deneyimli hekim seçmenin önemine değiniyor.

UCUZ İMPLANTIN KALİTELİ OLMASI MÜMKÜN DEĞİL

“Diş hekimi hastasına yapacağı implantı seçerken bunun hastasına zarar vermeyecek bir implant markası olmasına zaten özen gösterecektir. Ucuz bir implantın, kaliteli bir implant olması günümüz şartlarında pek mümkün değildir. Bir hekimin uygun fiyata implant yapabilmesi için çok yüksek sayılarda implant yapıyor olması ve bu sayede kaliteli implantı ucuza mal ederek hastasına da daha hesaplı bir fiyata sunabilmesi gerekir.”

GÜVENDİĞİNİZ HEKİMİ TERCİH EDİN

Diş Hekimi Pertev Kökdemir ayrıca, “Hastalar implant yaptıracakları yeri tercih ederken yakınlarından duydukları veya internette çeşitli forum sayfalarında okudukları tavsiyelere göre hareket edebilirler. Ancak yine de hekimleriyle mutlaka görüşüp güven duydukları diş hekimine implantlarını yaptırmaları çok önemlidir” diyerek güvenilmeyen hekimlere implant yaptırılmaması konusunda özellikle uyarıyor.

ÖNEMLİ OLAN NERENİN MARKASI OLDUĞU DEĞİL, İMAL EDİLDİĞİ ÜLKE!

Kökdemir; “Tedavi sonrasında hastalara, yaptırdıkları implantın ‘özel barkodlu implant kimliği’ hekim tarafından verilmelidir. Böylece hasta ne marka implant yaptırdığını ve implantının hangi ülkede imal edildiğini bu barkodu takip ederek görebilir. Böylece tedavi yaptıran hastanın içinde de herhangi bir kuşku kalmayacaktır. Bir de piyasada örneğin İsviçre markası olarak sunulan ancak imalatının Uzakdoğu veya Çin'de yapıldığı implantlar da mevcuttur. Bu yüzden hastaların implant markasının hangi ülkeye ait olduğunu öğrenmeleri kadar imalat yerini de öğrenmeleri onları rahatlatacak başka bir unsur olacaktır.”

İMPLANTI GÖRMENİZ BİR ŞEY İFADE ETMEZ

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Hastaların tedaviden önce kullanılacak malzemeyi görmesi fazla bir şey ifade etmez” diyor ve uyarıyor: “Ayrıca bu malzemeler steril ortamda ve steril paketlerde saklandığı için implant koyulacağı sırada hasta yanında paketleri açılmalıdır. Bu nedenle bu noktada hastanın hekimine güvenmesi gerekir. Ancak daha sonrasında hekim tarafından kendisine verilecek implant kimliği ile implantın orjinini öğrenmesi mümkün olacaktır.”

GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN SAĞLIK PROBLEMLERİNE YOL AÇABİLİR

“Piyasada hastalardan gelen ucuz implant talebini karşılamak üzere çok sayıda kalitesiz implant mevcut” diyen Kökdemir, “Eğer bu implantlar doğru bir şekilde steril edilmemiş ve yılların teknolojik bilgi birikimi kullanılmadan imal edilmiş implantlar ise; hastanın sağlığına tabii ki zarar verir. Bu nedenle eğer hastalar ucuz implant arıyorlarsa; mutlaka güvendikleri hekime gitmeli ve alternatifleri hekimleriyle görüşmeliler. Çünkü kötü bir tedavi ve kalitesiz implant kullanımı geri dönüşü olmayan sağlık problemlerine yol açabilir” diyerek ucuz implantlardan uzak durulması konusunda özellikle uyarıyor.

ÖMÜR BOYU KULLANILABİLİR

“İyi planlanan ve doğru yapılan bir implant, hasta tarafından ömür boyunca kullanılabilir” diyen Diş Hekimi Pertev Kökdemir; “İmplant kaybedilen dişin günümüz teknolojisinde en iyi alternatifidir. Biz diş hekimleri olarak hastalarımızın teknolojinin bu imkânından en iyi şekilde faydalanabilmeleri için; tedavi planlamalarını yapıp çok kısa sürede de tedavilerini başarılı bir şekilde sonlandırmaktayız” diyor.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar