29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3

İbni Sina Hastanesinde burun estetiği devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İbni Sina Hastanesinde burun estetiği devam ediyor
Abone ol
Op.Dr. Veli Açıkyörük yaptığı açılamada Burun şeklinin bozuk olması erkeklerde de kadınlarda da psikolojik sorunlara sebep olabilir.

Op.Dr. Veli Açıkyörük yaptığı açılamada Burun şeklinin bozuk olması erkeklerde de kadınlarda da psikolojik sorunlara sebep olabilir.

Fonksiyonel burun estetiğinde hem görünüm he de düzeltilmesi amaçlanır. Dedi.

Brun estetiğinin hangi durumlarda yapılması gerektiğine açıklama getiren Op. Dr. Açıkyörük konuyla ilgili şunları söyledi.
Burun estetiğine Rinoplasti görünüm amacı ile daha çok tercih edilse de bazı hastalarımız solunum şikâyeti ile de başvurmaktadırlar. Bu durumda, görünümde bir kusur var ise solunum problemi giderilirken bu kusurunda giderilmesi gerekebileceği belirtilir. Bazı durumlarda da erken müdahale olabilir. Şeklinde konuştu.

Burun Estetiğinde Doğallığın önemli olduğunu ifade eden Op. Dr. Açıkyörük:”
Rinoplastide temel amaç o kadın ya da erkeğin yüzüne yakışan mümkünse ameliyat olduğu dahi anlaşılmayan ancak yüzün diğer parçalarıyla uyumlu natürel doğal bir görünüm oluşturmaktır. Operasyon tamamen kişiye özel olmalıdır. Operasyon öncesinde hasta ve cerrah detaylı bir şekilde konuşmalı hastanın beklentilerini de dikkate alarak hasta için en uygun burun tipi cerrah tarafından gerçekleştirilmelidir.”

Operasyon öncesi dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çeken Op. Dr. Açıkyörük “Düzenli uyku her zaman olduğu gibi burun ameliyatlarında önemlidir. Kullanılan ilaçlar varsa bunların muhakkak uzman hekime bildirilmesi gerekmektedir.

Aspirin gibi ilaçların kullanımı ameliyat sırasında ve ya sonrasında kanama sorununa yol açabilir. Bu nedenle ameliyattan en az 15 gün önce bu tip ilaçları kullanmayı bırakmalısınız. Aynı zamanda doğum kontrol hapı kullanılıyorsa muhakkak hekime operasyon öncesinde bildirilmelidir. Operasyon öncesinde en az 15 gün süre ile sigara kullanımı durdurulmalıdır. Bu şekilde yaranın daha hızlı ve sorunsuz iyileşmesi sağlanır. Aynı şekilde alkol kullanılmaması da çok önem teşkil etmektedir. Ameliyat öncesinde en az 6 saat boyunca su da dahil olmak üzere hiçbir şey tüketilmemelidir. Burun estetiği fiyatları için de bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.” Dedi.


Op. Dr. Açıkyörük konuyla ilgili açıklamasına şöyle devam etti: “Burun operasyonu genel anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Ameliyat sonrası ise ortalama 1 ile 3 gün arasında nazal delikli tamponlar kullanılır ve ortalama bir hafta sonra ise burun alçısı çıkarılır.
Genellikle, bir haftayı tamamladıktan sonra çoğu kişi günlük hayatına, sosyal faaliyetine ve işine geri dönebilir. Operasyon sırasında kullanılan teknikler açık ve kapalı yöntemler olarak ikiye ayrılır. Günümüzde çoğu cerrah açık yöntemi tercih etmekle birlikte, kapalı yöntem ile operasyonu gerçekleştirenlerde vardır.

Burun ameliyatları sonrasında yara izi problemi olmaz. Burun estetiği ameliyatları genellikle genel anestezi altında yapılmasına rağmen burnun bazı estetik problemleri lokal anestezi altında da rahatlıkla yapılabilir. Hafif burun kemerli olgularda kapalı yöntemle burun sırtı tıraşlanması oldukça başarılı sonuçlar verir. Hafif burun ucu düşüklüğü olgularında yine lokal anestezi altında küçük bir müdahale ile oldukça başarılı sonuçlar elde edilebilir.

Ameliyat sonrası hasta memnuniyeti ve başarı oranları cerrahın tecrübesi kullandığı teknik ve hastanın beklentisiyle doğru orantılıdır. Tecrübeli bir cerrahın başarı ve hasta memnuniyet oranı yüzde 90’ın üzerindedir. 

Ancak bazı hastalarda operasyon sonrası istenen netice elde edilemeyebilir ve ikinci bir operasyona gereksinim duyulabilir. Böyle durumlarda hastanın mutlaka hekimi ile yeniden görüşmesi var olan problemlerin detaylı analizinin birlikte yapılması beklentilerin yeniden gözden geçirilmesi ve yeni bir operasyona karar verilmesi gerekli olabilir.

İkinci ameliyatın zamanlaması hastanın problemlerinin şiddeti ile ilgili olarak değişebilir. Ameliyat sonrası bariz problem olan olgularda ikinci müdahale kısa sürede yapılması gerekebilir. Ancak genellikle ikinci bir müdahale için bir kaç ay hatta mümkünse bir yıl beklemek daha doğru olacaktır. Burun şeklinden rahatsız olan kadın ya da erkekler de bu durum onların günlük yaşantılarını iş başarılarını akademik başarılarını aile hayatlarını olumsuz etkileyebilir. Genellikle bu probleme sahip olan insanlarda bazen ileri derece özgüven eksikliği ortaya çıkabilir. Burundaki şekil bozukluğu nedeniyle okula gitmek istemeyen işe gitmek istemeyen evlilik yapmak istemeyen insanlar mevcuttur. Bu kompleksin meydana getirdiği ruhsal değişiklikler nedeniyle arkadaşlık aile ve sosyal ilişkilerde başarısızlıklar yaşayabilirler.
Burun estetiği ameliyatlarının sadece fiziksel olarak, sadece görünüm üzerine değişiklik yapılmadığını aynı zamanda operasyonu geçirmiş olan insanın ruhsal yapısı üzerine de olumlu etkiler oluşturduğu unutulmamalıdır. Dedi.
 


  • 1
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar