24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.567
EURO34.8627
ALTIN2430.7

Gripten korunmanın en etkili yolu, grip aşısı yaptırmak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gripten korunmanın en etkili yolu, grip aşısı yaptırmak
Abone ol
OSMANİYE Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, gripten korunmada en etkili yoldur, grip aşısı yaptırmak olduğunu söyledi.
OSMANİYE Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, gripten korunmada en etkili yoldur, grip aşısı yaptırmak olduğunu söyledi.

Diyabetin bağışıklık sisteminin gribe karşı zayıflamasına neden olabileceğini belirten Dr. Boz, ayrıca enfeksiyonla ilgili komplikasyon riskini de arttırabildiğini kaydetti. Vatandaşlara kan şekerlerini sık sık takip etmeleri konusunda uyaran Boz, “Kan şekeriniz hastalığınızdan etkilenebilir.

Grip aşınızı yaptırın, sizi gripten koruyacak en iyi yol grip aşısıdır. Eğer grip benzeri belirtileriniz varsa aile hekiminize ya da sizi takip eden doktorunuza başvurun.” Dedi

. Diyabetin bağışıklık sistemini zayıflatabileceğine dikkat çeken Boz, “Böylece vücudunuzun griple savaşabilmesi de zorlaşır. Hastalanmak kan şekerinizi de arttırabilir ve düzgün beslenmenizi engelleyebilir. Ayrıca zatürre gibi griple ilgili komplikasyon riskiniz de artabilir. Grip aşısı, gripten korunmada en etkili yoldur. Nazal sprey aşılar diyabetik hastalar için güvenli değildir.

Bu nedenle grip aşısı yaptırmalısınız. Zatürre riskinizin artması nedeniyle doktorunuzla zatürre aşısı konusunda konuşabilirsiniz. Zatürre Aşısı (Pnömokok Aşısı) sizi zatürreden koruyacaktır. Aşılamanın yanında her gün uyguladığınız bakımı grip mevsiminde de düzenli sürdürmeniz sizi gripten koruyacaktır. Eğer grip benzeri belirtileriniz varsa, aile hekiminiz ya da sizi takip eden doktorunuzla hemen irtibata geçin. Doktorunuz size belirtileri daha hafif geçmesini ve daha iyi hissetmenizi sağlayacak antiviral bir tedavi önerebilir.” Dedi.


Ayrıca verilen tedaviye ek olarak bazı önerilerde de bulunan Dr. Boz, “Diyabet ilacınızı ya da insülinizi almaya devam edin. Her 4 saatte bir kan şekerinizi ölçün ve sonuçlarınızı izleyin. Kalori içermeyen sıvılardan bol bol tüketin susuz kalmayın.

Yemenizi her zamanki gibi sürdürün. Vücut ağırlığınızı her gün tartın, istemeden ağırlık kaybı kan şekerinizin yüksekliğinin bir belirtisidir.

Eğer aşağıdaki belirtilerden birisi varsa hemen doktorunuzla ya da acil servise gidin; Yemeğinizi normal yiyemiyorsanız, Hiçbir gıda almadan 6 saat geçirmiş iseniz, Ciddi ishaliniz varsa, Yaklaşık 2-2.5 kg ya da fazla kilo kaybınız varsa, Ateşiniz 38-38.5 derecenin üzerinde ise Nefes almada zorluk çekiyorsanız Kendinizi uykulu hissediyorsanız ya da net bir şekilde düşünemiyorsanız”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar