29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3

Dt.Hakkı Serdar Ünal, İmplant’ın önemini anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dt.Hakkı Serdar Ünal, İmplant’ın önemini anlattı
Abone ol
Diş İmplantı (Dental implant), eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş köküdür. Geleneksel kaplama, köprü ve damak protezlerine göre çok daha güvenli, fonksiyonel alternatif tedavi şeklidir.

Diş İmplantı (Dental implant), eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş köküdür.

Geleneksel kaplama, köprü ve damak protezlerine göre çok daha güvenli, fonksiyonel alternatif tedavi şeklidir.

Ağız ve diş sağlığı için ideal olan İmplantların yapılma sebebi ile ilgili açıklama yapan DENTESTETİK Ağız ve Diş Sağlığı Diş Hekimi Dt. Hakkı Serdar Ünal, “İmplantların yapılma sebebi; diş eksikliklerinden kaynaklanmaktadır. Tek diş kaybı, birden fazla diş ve bütün dişlerin eksikliği (total dişsizlik) durumlarında İmplant tedavisine başvurulur. Basit olarak implant; Yapay bir dişin çene kemiği içine yerleştirilmesiyle doğal diş gibi görev yapmasını sağlamaktır. Bu yapılan implantlar sayesinde insanlar, zamanla kaybettikleri doğal dişlerinin yerine aynı konforu sağlayan yeni yapay dişlere sahip olabilmekte ve yaşam konforlarını yeniden kazanabilmektedirler” dedi.

İmplant’ın hangi durumlarda önerildiği konusunda da bilgi veren Dt. Ünal, “Fizyolojik olarak başlayan kemik erimeleri, çene kemiğinde gerilemeye ve hacminin de azalmasına neden olmaktadır. Aşırı kemik erimesi olduğunda da hasta protezini kullanamaz hale gelir. Bu durumda alt ve üst çeneye en az 2’şer implant yapılır. Büyük azı dişlerin kaybı durumunda, Uzun dişsiz boşluklarda, Özellikle alt çenede tüm dişlerin kaybedildiği durumlarda; İmplant uygulaması bazı istisnai durumlar haricinde herkese uygulanabilen başarılı bir tedavi şeklidir” şeklinde konuştu.

Bazı insanların Implant yapılırken acı hissetme korkusuna kapıldığına da değinen Ünal, şöyle konuştu: “Cerrahi bir işlem olan İmplant operasyonundan  önce hastaya lokal anestezi uygulanır. Bu yüzden cerrahi işlem sırasında hasta hiçbir şekilde acı veya ağrı hissetmez. İmplant yapılan hastalarda aynı gün anestezi etkisi dağıldıktan sonra hafif ağrılar olabilir.

Bu ağrılar, diş hekiminin önerdiği ağrı kesicilerle giderilir. Problemsiz tamamlanan ameliyatlarda implantların varlığını unutacak kadar rahat olursunuz. Ayrıca İmplantlar çene kemiğine yerleştirildikten sonra, iyileşme süresi oldukça kısadır. İmplant işlemi bitiriltikten sonra hekim tarafından hastaya gerekli uyarılar yapılır ve hastanın bir süre kullanacağı ilaçlar yazılır. Anestezinin etkisi geçtikten sonra hasta yemek yemeğe başlayıp, normal hayatına dönebilir. Ancak hekimin beklediği iyileşme bu değildir. İmplantların üst yapılarının yapılabilmesi için 3-5 ay arasında beklemek gerekir. Hekimin bu süreyi beklemesindeki amaç;  kemikle titanyum implantın bütünleşmesini sağlamaktır. Titanyum yapısı gereği çene kemiği implantın pürüzlendirilmiş yüzeyine yapışmaktadır. Çene kemiği titanyumu sardıktan sonra implant yerine tam olarak sabitlenmektedir.”

İmplantın ömrü ile ilgili de bilgi veren Ünal, “30 yıl önce diş implantı yaptırmış ve hala bu implantı sorunsuz biçimde kullanan kişilerin var olduğunu düşünürsek, diş implantlarının 20-30 yıl kullanılabildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Hatta özenle fırçalayarak, bakımını ihmal etmediğimiz diş implantımızın ömür boyu sağlıkla kullanılması mümkündür” dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar