29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3

Çocuğunuzun sağlığı okula hazır mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuğunuzun sağlığı okula hazır mı?
Abone ol
Okullar açılıyor, son hazırlıklar yapıldı. Çocuklar artık okula hazır! Ancak önlük, defter, kitap gibi kırtasiye hazırlıkları yapan anne ve babalar çoğu zaman önemli bir noktayı gözden kaçırıyor: Çocuklarının sağlığı.
Okullar açılıyor, son hazırlıklar yapıldı. Çocuklar artık okula hazır! Ancak önlük, defter, kitap gibi kırtasiye hazırlıkları yapan anne ve babalar çoğu zaman önemli bir noktayı gözden kaçırıyor: Çocuklarının sağlığı.

Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Ela Tahmaz, çocukların anasınıfına başlangıcından itibaren her sene doktor kontrolünden geçmesi ve eksik aşılarının yapılmasının önemine dikkat çekerek önemli bilgiler paylaştı.

Fark edilmeyen sağlık sorunları çocukların okul başarısını ve geleceğini etkileyebiliyor. Çocukları hastalıklardan koruyan aşıların zamanında ve eksiksiz yapılması büyük önem taşıyor. Bu noktada okul öncesi muayenede aşılarının yapılmasının önemli bir fırsat olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Ela Tahmaz “Okul çağı çocuklarının her sene ayrıntılı bir muayeneden geçmeleri gerekiyor. Yaptığımız bu muayeneler çocuklarımızın sağlığı ve okulla ilgili ortaya çıkabilecek sorunları önceden belirleyip çözüme kavuşturmamızı sağlıyor” açıklamasında bulundu.

Karma aşılar büyük önem taşıyor

Özellikle 4 yaşındaki karma aşı tekrarlarının yapılmasının önem teşkil ettiğini ifade eden Dr. Tahmaz, “Difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, suçiçeği, meningokok ve grip gibi aşılarının okul öncesinde yapılması gerekiyor. Bu hastalıklar özellikle çocuklar arasında salgınlara ve büyük problemlere yol açabilir. Aşılar bazı bulaşıcı hastalıklar için çocuklarda bağışıklık sağlayıp hastalıkların yayılmasını önlüyor. Bahsettiğimiz tüm bu aşılar da okullardaki salgınları büyük ölçüde engelliyor” dedi.

Fiziki muayeneyi ihmal etmeyin

Okul çocuklarını, özellikle de okul başlamadan önce çocuk hekimine götürüp önce detaylı bir fizik muayenelerini de yaptırmak gerektiğini, çocukların her yıl göz, diş, kulak, burun, boğaz ve işitme muayenelerini ihmal etmememizi belirten Dr. Tahmaz, fizik muayenede değerlendirilmesi gereken noktalar hakkında şu bilgileri verdi: “Bu alanlardaki herhangi bir problem çocuğun okul başarısını ciddi oranda etkiliyor. Tahtayı görmeyen, duyma güçlüğü olan veya diş ağrısı çeken çocuk okulda başarılı olamayacaktır. Bu nedenle her yıl okul öncesi check-up yaptırmak sene içinde çıkacak rahatsızlıkların önemli bir kısmını önlememize yardımcı oluyor.” Özellikle okul öncesi Check-Up’un anasınıfına başlangıç yaşında yapılmasını öneren Dr. Tahmaz, anasınıfına normal başlama yaşı 4 olmasına rağmen, 2-3 yaşında kreşe başlayacak olan çocuklara da aynı muayenenin yapılması gerektiğini vurguladı.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar