19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.597
EURO34.7861
ALTIN2507.3

Anne ve Bebek ölümlerinin azaltılma çalıştayı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anne ve Bebek ölümlerinin azaltılma çalıştayı
Abone ol
Osmaniye İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Anne ve Bebek Ölümlerinin Azaltılması, Sezaryen Oranlarının Düşürülmesi" konusunda çalıştay düzenlendi.
Osmaniye İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Anne ve Bebek Ölümlerinin Azaltılması, Sezaryen Oranlarının Düşürülmesi"  konusunda çalıştay düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hayri Sarı başkanlığında yapılan Çalıştaya, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, ilde hizmet veren tüm sağlık kuruluşlarının yöneticileri, kadın doğum ve çocuk uzmanları, yoğun bakım sorumlu hemşireleri, başhemşireler, toplum sağlığı merkezi başkanları, aile hekimliği sorumlu hekimleri, 112 komuta kontrol merkezi başhekimi ve sorumlu hekimleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çalıştayda konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hayri Sarı, Türkiye'de anne ve bebek ölüm hızlarının son on yılda hızla düştüğünü belirterek, "Bu ölümleri bulunduğu seviyeden daha aşağıya düşürebilmek için düzeltici faktörlere yönelik programları sürdürmek ve ölüme neden olan durumları tespit ederek, çözüme yönelik yeni programları hayata geçirmek büyük önem arz ediyor. İlimizde yapılan çalışmalar ve sağlık alanındaki gelişmeler sayesinde bebek ölümlerinin 2015 yılında 7.7'ye indirmeyi başardık. Bu başarıda emeği geçen başta sağlık çalışanları olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Maalesef bebek ölümlerindeki başarıyı henüz anne ölümlerinde ve sezaryen oranlarının azaltılmasında yakalayamadık. " dedi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Zübeyde Gündede ise il düzeyinde anne bebek ölümleri ile sezaryen oranlarının genel değerlendirmesini yaparak, yaşanan sıkıntılar, sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili konular üzerine konuştu.

Çalıştayda Adana Metro Hastanesi Pediatrik Kardiyoloji Uzmanı  Doç. Dr. Selman Vefa Yıldırım, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde yapılması gerekenler ve tedavi yöntemleri konusunda, ÇÜTF Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü  Yenidoğan ve Genetik Uzmanı Prof. Dr. Nejat Narlı Yenidoğan ölümlerini Azaltma konusunda ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Burak Bozdoğan ise Normal doğumun yararları, sezaryen doğumların sakıncaları ve anne ölümlerinin azaltılması hakkında bilgiler verdiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar