28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3419
EURO35.1364
ALTIN2308.5

Gürer: “Esnafa yeni destek sağlanmalıdır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gürer: “Esnafa yeni destek sağlanmalıdır”
Abone ol
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kutlanmakta olan Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, yaşanan pandemi süreci ve ekonomik krizin, esnaf ve sanatkârları derinden etkilediğini söyledi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kutlanmakta olan Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, yaşanan pandemi süreci ve ekonomik krizin, esnaf ve sanatkârları derinden etkilediğini söyledi. 

Ekonomin temel taşlarını oluşturan esnaf ve sanatkârların yaşadığı sorunların, tüm sektörlere  sirayet ettiğini belirten Ömer Fethi Gürer, “Bir yandan pandemiyle diğer yandan da ekonomik krizlerle mücadele eden esnafa sahip çıkılmaması halinde, ileride daha da büyümesi muhtemel ekonomik krizin faturası toplumun tüm kesimlerine çıkabilir” uyarısında bulundu. 

ESNAFIN YAŞADIĞI SORUNLAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, korona virüs salgını nedeniyle sosyal etkinlikleri kısıtlı bir şekilde kutlanan Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, esnaf ve sanatkârların yaşadığı sorunlara dikkat çekti. 

PANDEMİNİN ETKİSİ 

Pandemi sürecinden önce zaten büyük sıkıntı içinde olan esnaf ve sanatkârların korona virüs salgınıyla sorunlarının katbekat arttığına vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu yılı başından itibaren görülen ve Mart ayı itibariyle de ülkemizde etkili olmaya başlayan korona virüs salgınının, can kayıplarının yanı sıra ekonomik, sosyal ve kültürel hayatı da büyük ölçüde olumsuz etkilediğini kaydetti. 

ESNAF HEM PANDEMİYLE HEM EKONOMİK KRİZLE MÜCADELE EDİYOR 

Pandemiden önce de ülkemizde çok sayıda esnafın yaşanan ekonomik kriz nedeniyle sıkıntı içinde olduğunu hatırlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Siftah yapmadan kepenk kapatan, kira, stopaj, vergi gibi ödemelerini yapamadığı için zor duruma düşen esnafımız, pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte daha büyük sıkıntıların içine girdi. Korona virüs tedbirleri kapsamında, pek çok iş kolundaki esnafın faaliyetlerine ara verildi. Aylarca dükkânını açamayan esnaf, kontrollü normal hayata geçilmesinin ardından yeniden işyerini açmış olsa da günü kurtaramaz duruma düştü” dedi. 

ESNAFA İKİNCİ KEZ KREDİ İMKÂNI SAĞLANMALI 

Pandemi sürecinin uzaması da dikkate alınarak, esnaf ve sanatkârlara ek kredilerin verilmesi, BAĞ-KUR prim borçları ve kredi borçlarının faizlerinin silinerek ötelenmesi gerektiğine işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu desteklerin sağlanamaması durumunda, ekonominin temel taşlarını oluşturan esnaf ve sanatkârların yaşadığı sorunlar, önümüzdeki süreçte artacağı tahmin edilen ekonomik krizin faturasının toplumun tüm kesimlerine çıkacağı kesindir. O nedenle, bir yandan ekonomik krizlerle diğer yandan da pandemiyle mücadele eden esnafımızı ve sanatkârımızı, mümkün olduğunca desteklemek gerekir. Borçlarının faizlerinin silinerek ertelenmesi, yeni kredilerin verilmesi gibi desteklemeler mutlaka yapılmalıdır” diye konuştu. 

KAHVECİ, SERVİSÇİ GİBİ ESNAF GRUPLARI DAHA MAĞDUR 

Gürer, virüs nedeni ile kapatılan daha sonra faaliyetine izin verilen bazı iş yerleri mesafe uygulaması nedeniyle işleri daralırken  kahvehane esnafının da oyun yasağı nedeniyle işlerin ciddi boyutlarda düştüğünü ifade etti. Okul servislerini kullananların da işsiz kaldığını ifade eden Gürer, okulların açılmaması nedeniyle evden eğitimin esnaflar açısından çok büyük mağduriyetlere neden olacağını söyledi.

AHİLİK HAFTASI KUTLU OLSUN 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Anadolu’da bin yıla yakın bir köklü geçmişe sahip olan; özünde yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik, dürüstlük, vefa gibi kavramları barındıran Ahilik kültürünün, yeni nesillere aktarılması ve yaşatılması dileğiyle, tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Kültürü Haftasını kutluyor; bereketli ve sağlıklı günler diliyorum” ifadelerini kullandı. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar