28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3348
EURO35.0921
ALTIN2308.8

Babacan: ‘Sayın Cumhurbaşkanı, yanlış kararlarla harcadığınız yüz milyarlarca dolar için millete açıklama borcunuz var’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Babacan: ‘Sayın Cumhurbaşkanı, yanlış kararlarla harcadığınız yüz milyarlarca dolar için millete açıklama borcunuz var’
Abone ol
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Yalova İl Kongresinde konuştu.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Yalova İl Kongresinde konuştu.


Babacan şu ifadeleri kullandı:

Tek adamcılık oynayanlar “kadro” demeye başladı


Biz söylediğimizde “bize ders vermeye kalkmayın” diyenler şimdi hukuk diyor. Türkiye 1’den büyüktür dedik, DEVA Partisi bir kadro hareketidir, dedik. Senelerdir tek adamcılık oynayanlar birden “kadro” demeye başladı. Biz ısrarla dış politikada kavgayla, “Eyyy” nidalarıyla olmaz, ülkenin çıkarları diplomasi ile korunur dedik. Onlar gün aşırı kavga etmeye devam ettiler. Şimdi de çıkmışlar “diplomasiyle, siyasetle çözülemeyecek sorunumuz olmadığını düşünüyoruz” diyorlar.

Birkaç sene önce Şanghay diyorlardı


Tutuklu yargılanmayı esas haline getiren kendileri değilmiş, yargıya talimat veren kendileri değilmiş gibi bağımsız yargıdan söz etmeye başladılar. Avrupa Birliğine, Batıya her gün çatan, herkesle kavga eden kendileri değilmiş gibi “kendimizi başka yerde değil Avrupa Birliğinde görüyoruz” dediler. Daha birkaç sene önce “Bizi Şanghay Beşlisi’ne alın, Avrupa’yı unutalım” diyen kendileri. Avrupa Birliğine “Biz yolumuza, sen yoluna” diyen kendileri.

Avrupa’yla kavgalarınızın yüklediği maliyet ne olacak?


Anlıyoruz, bu U dönüşünü yapacağınızı söylüyorsunuz, 180 derece döneceğinizi söylüyorsunuz da; sizin bunca zamandır Avrupa’yla, Avrupa Birliğiyle, NATO’yla, Batıyla yaptığınız kavgalar sebebiyle bu milletin sırtına yüklenen maliyet ne olacak? S400 füzelerine milyarlarca dolar para verdiniz, kullanamıyorsunuz. F35 savaş uçaklarına milyarlarca dolar para verdiniz, onları da alamadınız. Hem milyarlarca doları kaybet, hem F35’leri kaybet, hem de S400’leri.

Dene-yanıl metodunuzun bedelini bu millet ödüyor


Ekonomideki, dış politikadaki, güvenlik politikalarındaki yanlışların bu millete ödettiği bedelle ilgili bir açıklama borcunuz var. Bu büyük ülke, sizin “deneme tahtanız” değil. Bu ülke sizin deney laboratuvarınız değil. Bu ülkenin vatandaşları kobay değil. Ekonomide akıl dışı bir tez uygulayıp iki yılda memleketi batırın, dış politikada bir Şanghay Beşlisi deyin, bir Avrupa Birliği’ne dönün… Bedeli millet ödüyor. Metot bu: Dene-yanıl. Ekonomide dene yanıl, dış politikada dene yanıl, güvenlik politikalarında dene yanıl. Peki bu yanlışlarınızın maliyeti konusunda hiç açıklama yapmayacak mısınız? Yanlış adımlarınız sonucunda yoksullaşan vatandaşlarımıza, umudunu yitiren gençlerimize, en azından bir açıklama borcunuz 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar