26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5324
EURO34.9561
ALTIN2439.6

Zorkun yaylasına teleferik projesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zorkun yaylasına teleferik projesi
Abone ol
Osmaniye’den Zorkun yaylası arasında gerçekleştirilmesi düşünülen teleferik projesi ile ilgili çalışmalarına başlandı.
Osmaniye’den Zorkun yaylası arasında gerçekleştirilmesi düşünülen teleferik projesi ile ilgili çalışmalarına başlandı.

Osmaniye- Zorkun arasındaki  teleferik projesi, Vali Kerem Al’ın isteği ve özendirmeleri neticesinde hayata geçirilmesi için ilk adımlar atıldığı öğrenildi.

Osmaniye İl Genel Meclisi’nin oturumunda Karaçay vadisi üzerinde teleferik sistemi fizibilitesi çalışmaları yapılması için DOĞAKA’ya DFD projesi sunulması  ile söz konusu projeye eş finansman sağlanması Meclis üyelerinin oybirliği ile karara bağlandı.

Osmaniye İl Özel İdaresi tarafından DOĞAKA Doğrudan faaliyet mali destek programı’na sunulan "Osmaniye Karaçay teleferik sistemi teknik, ekonomik ve mali Fizibilitesinin Yapılması" projesi başarılı bulundu.

Osmaniye İl Özel İdaresi ve DOĞAKA tarafından ortaklaşa finanse edilecek çalışma kapsamında öncelikle alternatif güzergâhlar belirlenecek, ardından karar verilecek güzergâh üzerinde istasyon yerleri tespit edilecek, bu yerlerde jeolojik etüt çalışmaları yapılacağı bildirildi.

Osmaniye-Zorkun arasındaki teleferik sistemi teknik, ekonomik ve mali fizibilitesinin yapılması" projesi kapsamında Doğu Akdeniz Bölgesi’nin turizm potansiyelini çeşitli altyapı çalışmaları ve tesislerle zenginleştirmek ve turizm için alternatif ulaşım olanakları oluşturmak adına Osmaniye ili Karaçay Vadisinden Zorkun Yaylası yolu üzerinde tespit edilecek noktaya veya  noktalara uzanan güzergah üzerinde kurulması planlanan Osmaniye teleferik hattının teknik ve mali fizibilitesi hazırlanacak.

Osmaniye’ye teleferik kazandırılması için ilk adım Vali Kerem Al tarafından atılırken, İl Genel Başkanı Mehmet Altun ve Meclis üyelerinin bundan sonraki sürecin en kısa sürede sonuçlandırılmasına çalıştıkları öğrenildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar