25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5758
EURO35.0302
ALTIN2418.7

Yokluğunun 79. yılında saygı ile andık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yokluğunun 79. yılında saygı ile andık
Abone ol
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıldönümü’nde tüm yurtta, Dış temsilciliklerimizde ve KKTC’de saygı ile anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıldönümü’nde tüm yurtta, Dış temsilciliklerimizde ve KKTC’de saygı ile anıldı.

Osmaniye’deki “Atatürk’ü anma töreni Devlet Bahçeli Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti.

Saat:08.4-30’da Atatürk Anıtı önünde anma töreni için Kamu kurum ve kuruluş Müdürleri, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar buluştu.

Saat:08.50’yi gösterirken Atatürk Anıtına çelenk sunumu başladı.



Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gür, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, OKÜ Rektörü Prof Dr. Murat Türk, Baro Başkanı Av. Dilem Aksoy, Ak Parti, CHP ve MHP İl Başkanları ile Sivil toplum kuruluşları Atatürk Anıtına çelenklerini sundular.

Saatler:09.05’i gösterirken iki dakikalık saygı duruşu ile birlikte ardından İstiklal Marşı okunurken, gönderdeki bayrak yarıya indirildi.

Vali Ömer Faruk Coşkun, Şeref Defterine günün anlam ve önemi ile ilgili yazdıklarını okudu.

Vali Coşkun Şeref Defterine şunları yazdı: “Cumhuriyetimizin bânisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 79. sene-i devriyesinde rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyorum.

Atatürk, siyasi ve askeri dehası, fikirleri, başarıları ve düşünceleriyle sadece Türk tarihine değil, dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış büyük bir devlet adamıdır. Kahraman milletimizle birlikte yeni bir devlet kurarak bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk; fikirleri ve eserleri ile bugün olduğu gibi yarın da yaşayacaktır. Onun bıraktığı mirası geleceğe taşımak ve daha da yükseklere çıkarmak hepimizin görevi ve ortak sorumluluğudur. 

Türk milleti İstiklal Mücadelesinde gösterdiği azim ve cesaretiyle, dünyanın mazlum milletlerine esin kaynağı olmuş ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, akıl ve bilimi rehber alan öngörüsü ile yüzyıla yön veren dünya liderleri arasında seçkin yerini almıştır.

Atatürk; ülkemizi muasır medeniyetler üzerine çıkarma hedefiyle, geleceğin güçlü Türkiye’sini kurmak için var gücüyle çalışmış ve bu yolda kararlılıkla yürümüştür. Ancak Atatürk, Cumhuriyet başta olmak üzere tüm kazanım ve başarıları kendisine değil Türk milletine mal ederek, her zaman öncü ve örnek olmuştur. Gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla bayrağı bizden devralacaklarına, Cumhuriyetimizi çok daha güçlü bir devlet haline getireceklerine inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha, vefatının 79. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehitlerimizi, gazilerimizi sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum.”

Vali Coşkun’un Şeref Defterini imzalamasının ardından Atatürk Anıtı önündeki program sona erdi.

Atatürk’ü anma programı Cebelibereket Kültür Merkezinde devam etti.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar