25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5827
EURO34.9688
ALTIN2424.2

Yerfıstığı ithali ile ilgili Bakanlık ziyaret edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerfıstığı ithali ile ilgili Bakanlık ziyaret edildi
Abone ol
Osmaniye Ticaret Borsası ile Kadirli Ticaret Borsası yetkilileri, yerfıstığı ithali ile ilgili görüşmeler yapmak üzere Ticaret Bakanlığı ziyaret edildi.

Osmaniye Ticaret Borsası ile Kadirli Ticaret Borsası yetkilileri, yerfıstığı ithali ile ilgili görüşmeler yapmak üzere Ticaret Bakanlığı ziyaret edildi.

Osmaniye Ticaret Borsası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Sait Çenet, Yönetim kurulu Sayman üyesi Mehmet Demir, Yönetim Kurulu üyesi Hamza Bağrıaçık, Kadirli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balcılar yerfıstığı ithali ile ilgili görüşme yapmak üzere Ankara’ya gitti.

Osmaniye’den giden Ticaret Borsalarının heyeti, Ak Parti Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya ile birlikte Ticaret Bakan Yardımcısı Tuna Turagay’ı ziyaret etti.

Osmaniye Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sait Çenet ziyaret sırasında, Kabuklu yer fıstığı ve iç yer fıstığında 2 Mayıs 2013 Tarih 28635 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren İthalatta Gözetim Uygulamasına ilişkin tebliğ ile G.T.İ.P No 1202.41 Kabuklu yerfıstığı 1.900.-(ABD Doları/Ton), G.T.İ.P No 1202.42 Kabuksuz (Kırılmış olsun olmasın) yerfıstığı 2.750.-(ABD Doları/Ton) gözetim uygulamasının devam etmesinin gerekliliği hakkında Bakan Yardımcısına bilgi aktardı.

Çenet konuşması sırasında, Türkiye’de yerfıstığı tarımını geliştirmek, ürünün üretilmesini yaygınlaştırmak, üreticinin gelir seviyesini yükseltmek, sanayide kullanımını teşvik ederek tüketimini yaygınlaştırmak ve daha fazla katma değer yaratmak için, Yurtdışı yerfıstığı fiyatları da dikkate alınarak, yerfıstığına uygulanan (CIF Kıymet) gözetim uygulamasının aynen devam etmesi gerektiğini söyledi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay’ a 2019 yılı yer fıstığı üretim ve fiyatları ile ilgili bilgiler aktarılırken, Bakan Yardımcısı Turagay’ın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Osmaniye’den giden heyete teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar