20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Yerel Radyo’dan, Çanakkale şehitleri için kampanya

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerel Radyo’dan, Çanakkale şehitleri için kampanya
Abone ol
Osmaniye’nin yerel Meşale FM radyosu tarafından, Çanakkale’de şehit düşen 253 bin şehit için 253 bin Yasin kampanyası başlatıldı.

Osmaniye’nin yerel Meşale FM radyosu tarafından, Çanakkale’de şehit düşen 253 bin şehit için 253 bin Yasin kampanyası başlatıldı.

Çanakkale şehitlerinin ruhu için, Yasin okuma kampanyası ile ilgili Özel Sevgi Hastanesi ev sahipliğinde basın toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Radyo Meşale’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz; “Radyo Meşale ve Sevgi Hastanesi olarak birlikte düzenlediğimiz 253 bin Şehide 253 bin Yasin kampanyamızın duyurulması amacıyla yaptığımız toplantıya hoş geldiniz. Büyük bir hayır ve bereket olduğuna inandığımız kampanyanın geniş kitlelere ulaşması noktasında yapacağınız katkı ve desteklerden dolayı şimdiden teşekkürlerimizi sunuyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Millet olarak, bize ait değerlerimizi her geçen gün kaybediyor, önem verdiğimiz pek çok konunun yozlaştığını görüyoruz. İnanç ve tarih ölçülerimizi ya unutmuşuz ya da önemsemiyoruz. Özümüzü, sözümüzü, yönümüzü şaşırmış bir yolda hızla yürüyoruz. Gençlerimiz bize ait olmayan bir kültürün kuşatmasında yetişiyor. Bu olumsuz gidişatta hepimizin sorumluluğu, gafleti ve vebali var. Milletimizi farklı kılan özelliklerden ve ölçülerden uzaklaştırmak isteyenler, büyük projeler ve çalışmalar yaparken, maalesef bizler, bu gidişe dur demek için üzerimize düşeni yapmıyoruz. İnsanlarımızı, dünya ahret mutluluğuna götürecek inanç değerlerimizle, kahraman ve destanlarla dolu şanlı tarihimizle ve dünyaya medeniyet öğreten kültürümüzle buluşturmak için hepimizin üzerimize düşeni yapmamız gerektiğine inanıyoruz.”dedi.

“KUR’AN’IN KALBİNİ VATANIN KALBİNE GÖNDERİYORUZ”

Şehitlerin ruhu için okunacak Yasin’in önemine de vurgu yapan Yılmaz;

“Bu hassasiyet ve sorumluluk duygusuyla başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimiz için 253 bin şehide 253 bin Yasin kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. Kampanyamızın sloganını “KUR’AN’IN KALBİNİ VATANIN KALBİNE GÖNDERİYORUZ” ve “ŞEHİTLERİMİZLE DİRİLİYORUZ” Şeklinde belirledik. 40 gün 40 gece Yasinler okuyup dualar ederek Çanakkale’den, Güneydoğuya ve Suriye’ye kadar başkaları yaşasın diye kendilerini feda eden şehitlerimizin bizler için ne kadar önemli olduğunun bir kez daha fark edilmesini istiyoruz.

Bu kampanya ile vatan ve din için canlarından geçip, Çanakkale’yi geçilmez yapan dedelerimizin ruhuna Yasinler hediye ederek, onlara olan minnet duygularımızı ifade etmeyi ve Kur-an’ın kalbi olan Yasin suresini okumanın sevabını kazanmayı arzuluyoruz. Ayrıca milli birliğimizi en güzel örneği olan Çanakkale destanını anlamak ve günümüze taşımak gibi bir arayışımız bulunuyor. Kahraman ecdadımızın, bu eşsiz destanı nasıl ve hangi ruhla yazdığını çok iyi öğrenmek ve gündemde tutmak gerekiyor. Bu açıdan da kampanyanın önemli olduğuna inanıyoruz.”dedi.

KAMPANYA 27 MART’TA SONA ERECEK

Kampanyanın tarihi ve ayrıntılı bilgi için de bilgi veren Ahmet Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “253 Bin şehide 253 bin Yasin kampanyası 27 Mart 2020 tarihine kadar devam edecektir. Kampanyaya katılmak isteyenler Radyo Meşale’nin 0328 812 35 34 numaralı telefonuna veya 0545 812 35 34 numaralı Vahatsap hattına okuduğu ya da okuttuğu Yasinlerin rakamını bildirerek kampanyaya katılmış olacaktır. “Hayra vesile olan o hayrı yapmış gibidir” ölçüsünden hareket ederek, Çanakkale’yi ve Yasin-i şerifi ortak değer olarak kabul eden herkesin arkadaşlarını, komşularını, sevdiklerini sadece 1 Yasin bile olsa okutup manevi listeye adını yazdırmasını istiyoruz. Okunan Yasin ve hatimlerin duası 27 Mart tarihinde ki “ŞEHİTLERİMİZE DUA” programında yapılacaktır.

Ayrıca Herkesin, muhakkak Çanakkale’yi ziyaret etmesi gerektiğine inanıyoruz. Kampanyamızın devamı olarak Nisan ayı içinde dinleyicilerimizden ve kampanya ya katılanların arasından isteyenleri hazırlayacağımız turla Çanakkale’ye götüreceğiz.”

Çanakkale Şehitleri için Yasin okuma kampanyasına destek verdiklerini belirten Özel Sevgi Hastanesi Yönetim kurulu Başkanı Veli Velipaşaoğlu ise; “Radyo Meşale’nin bu etkinliğini önemsiyor ve destekliyoruz. Çanakkale şehitlerimizin ruhu için okunacak her dua önemlidir ve Çanakkale şehitlerimiz bugünkü vatanımızın en önemli kahramanlarıdır.”dedi.

Basın toplantısına Radyo Meşale ve Özel Sevgi Hastanesi yönetimi ile basın mensupları katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar