16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4223
EURO34.4625
ALTIN2488.6

“Yaşar Kemal, Edebiyatımızın ulu çınarıdır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Yaşar Kemal, Edebiyatımızın ulu çınarıdır”
Abone ol
Yaşar Kemal Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali kapsamında OKÜ’de sempozyum düzenlendi.
Yaşar Kemal Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali kapsamında OKÜ’de sempozyum düzenlendi.

Yaşar Kemal Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali kapsamında organize edilen “Yaşar Kemal Sempozyumu” Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde düzenlendi. Sempozyuma Vali Kerem Al, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Baro Başkanı Dilem Aksoy, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve Festival için Osmaniye’ye gelen pek çok konuk dinleyici olarak katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Yaşar Kemal Platformu Üyelerinden Ebru Aksoy, Yaşar Kemal Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivalinin düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.



Daha sonra konuşan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ise Yaşar Kemal'in kitaplarında Çukurova'yı anlattığı bölümleri okuyarak, "Eşsiz kalemiyle eserlerini özgün bir anlatıma döndüren usta kalemin  betimlemesinin bu gücü, yaşadığı topraklara sevdası ve yörenin sözlü edebiyatın kendine özgü anlatımıyla harmanlanmasından gelir" diye konuştu. Yaşar Kemal'in eserleriyle ölümsüzleştiğini belirten Prof. Dr. Türk, "Yaşar Kemal'in kitapları nesiller boyunca okunacak ve Anadolu'yu dünyaya tanıtacaktır" dedi.
 
VALİ KEREM AL, "YAŞAR KEMAL, EDEBİYATIMIZIN ULU ÇINARIDIR"


Osmaniye Valisi Kerem Al

Vali Kerem Al ise yaptığı konuşmada, zengin edebiyatımızın evrensel eserler veren, dünyaca meşhur söz ustası Yaşar Kemal'i anmak için düzenlenen etkinlikte bulunmaktan ve festival dolayısıyla gelen konukları Osmaniye'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Çukurova mümbit topraklara sahip bir coğrafyadır. Verimlilik sadece ürün anlamında değildir, bu topraklarda aynı zamanda sanatın her kolunda ürünler veren sanatçılar da yetişmiştir. Bu sanatçıların en önemlilerinden biri olan Yaşar Kemal'i bugün burada hep birlikte anıyoruz. Yaşar Kemal, Çukurova coğrafyasının gür bir sesidir, edebiyatımızın ulu çınarıdır. Çukurova'yı onun kadar güzel anlatan başka bir yazar yoktur. Çukurovalılar olarak, Türkiye olarak yazarımızla övünüyoruz." diye konuştu. Dünya edebiyatının devi olan Yaşar Kemal'in gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen festivalin uzun soluklu olmasını temenni eden Vali Al, emeği ve katkısı olan herkesi kutlayarak sözlerine son verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan “Bir Yudum İnsan; Yaşar Kemal” adlı belgeselin gösterimi yapıldı. Yazar Adnan Binyazar’ın “Dede Korkut’tan Yaşar Kemal’e Ağıt Kültürü” başlıklı makalesinin okunmasının ardından Sempozyumun “Yaşar Kemal Edebiyatında Çocuk” başlıklı ilk bölümüne geçildi. Yalvaç Ural moderatörlüğünde gerçekleştirilen birinci bölümde Eleştirmen-Yazar Feridun Andaç, Yazar Prof. Dr. Sedat Sever ve Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Seza Yılancıoğlu konuştu.

Sempozyumun “Yaşar Kemal Araştırmaları Nasıl Yürütülmelidir?” başlıklı ikinci bölümünde ise Ayşe Semiha Baban Göğceli moderatörlüğünde Yazar Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Yazar Prof. Dr.

Kenan Mortan ve Yazar Prof. Dr. Sedat Sever konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Sempozyum düzenlenen koktey ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar