25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4852
EURO34.9493
ALTIN2436.0

“Yasakları kaldıracağız diye geldiler, kendileri çete oldu”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Yasakları kaldıracağız diye geldiler, kendileri çete oldu”
Abone ol
Partisinin Osmaniye İl Teşkilatını ziyaret eden, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, hükümet partisini eleştirerek, “Yolsuzluk, Yoksulluk ve yasakları kaldıracağız diye geldiler, kendileri çete oldular.” dedi.
Partisinin Osmaniye İl Teşkilatını ziyaret eden, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, hükümet partisini eleştirerek, “Yolsuzluk, Yoksulluk ve yasakları kaldıracağız diye geldiler, kendileri çete oldular.” dedi.

AK Partinin iktidara gelirken “3 y ile mücadele edeceğiz” diye geldiğini söyleyen CHP’li Kaplan, “Yolsuzluk, Yoksulluk ve yasakları kaldıracağız diye geldiler ama 14 Aralıkta yasakların kalması için neler yaptıkları ortada. Yolsuzluk için iyi şeyler yaptılar. Bundan dolayı da 2. dönem iktidar oldular.

Devlet içindeki çeteleşmeler ile ciddi önlem aldılar ve kendileri çete oldular. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana resmi olarak hiç bir devlet yetkilisinin başbakanın yakın arkadaşlarının çocuklarının ve bakanlarının bu kadar hırsızlık rüşvet ve yolsuzluğa girdiği dönem yoktur. En fazla olan dönem bu dönemdir. Başlangıçta verdikleri güven kaldıracağız diyerek geldiler birlerinin elinden aldılar kendileri yapmaya başladılar. 17 Aralık, 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ana kaynağı budur. Yolsuzluk operasyonları için yüce divana gitmelerine karar verirlerse toplumun nabzını dengelemek için bir ikisini yüce divana gönderebilirler. Bu işin sonunun Sayın cumhurbaşkanı,  akrabalarına ve çocuklarına dayanacağını biliyorlar” dedi.

AKP’nin vatandaşı etkilerken inancını kullandıklarını ve devlet mekanizmasında hiçbir dönemde olmayan bir yetki olduğunu belirten Kaplan, “Yasaları uygulanması acısında kanun çıkıyor kanunu uygulamıyor kanun yok dilediğini yapıyor. Hukuk kendi kontrolüne geldi, silahlı kuvvetler itibarsızlaştırıldı, yargı kontrollerinde vesayeti kendileri veriyorlar. Böyle çerçevede bu güne kadar beraber olduklarına bu gün paralel demeye başladı. Ne zaman kendi hırsızlıklarını yolsuzluklarını ve rüşveti getirdiklerinde birden paralelci demeye başladılar. Buna hukuk karar versin. Kötü bir şey oldu. Kötü bir şey oldu. Öyle bir algı yönetiyor ki Sayın Cumhurbaşkanı her şeye bir bahane buluyor. Osmaniye'nin bu gün suyu kesilse muhtemelen bunu paralelci yaptı diyor. Her hangi bir memuru AKP il başkanı rüşvet veriyor veya il başkanı rüşvet alsa bunu yaptıran paralelci var diyor. Kendi çocuklarına veriyor. Buna paralelci yapıyor diyor. Sayın cumhurbaşkanı huzurunda söylüyorum hiç bunlara sığınma. Böyle bir paranoya da girme. Her olumsuzlukların arkasında bir paralelci arama Olumsuzlukların arkasında sen varsın " diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar