19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6012
EURO34.8231
ALTIN2490.9

Yarbaşı Beldesinde su sorunu çözülüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yarbaşı Beldesinde su sorunu çözülüyor
Abone ol
Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Yarbaşı Belediyesi, beldenin en önemli sorunlarından olan su sıkıntısını çözümlemek üzere harekete geçti.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Yarbaşı Belediyesi, beldenin en önemli sorunlarından olan su sıkıntısını çözümlemek üzere harekete geçti.

Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar, Beldenin dağınık yerleşime sahip olduğunu belirterek, aynı zamanda da su şebekesinin çok eski olması ile birlikte şebekenin ihtiyacı karşılamakta yetersiz kaldığını söyledi.

Beldenin su sorununu çözmek için kolları sıvadığını belirten Başkan Kaynar; “Beldemizde iki adet su kuyusu ve Akpınar ile Yarpuz’dan gelen su şebekesi beldenin zemininin altında kaldığından 3 adet kuyudan çıkarılan su beldenin yukarısına pompalayarak ihtiyacı karşılamaya çalışıyoruz. Bu olay ise su pompalama maliyetinin yüksek olması ile birlikte Belediyeye yüksek fatura gelmesine ve aynı zamanda su şebekesinin eski olması nedeniyle kayıp/kaçaklara sebep oluyordu. Suyun maliyetinin yükselmesi ve şebekenin yetersizliği ile bunun üzerine bakım-onarım giderleri de eklendiğinde belde halkına fatura edilen su bedeli mevcut masrafı karşılamıyordu. Böylelikle de hem Belediye maddi sıkıntıya giriyor, hem de halkımız su sıkıntısı çekmektedir.”dedi.

Beldenin su sıkıntısını çözümlemek üzeri olayın sıkı takipçisi olduğunu kaydeden Başkan Kaynar, projesi bizzat takip ettiğini belirterek, proje ile ilgili bilgileri de basın açıklaması yaparak kamuoyu ile paylaştı.

Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar, “Değerli belde sakinlerimiz” başlıklı açıklamasında şu bilgiler aktarıldı:
“Beldemizin su şebekesi isale hattının bakım onarımı ve kayıp kaçak ile ilgili olarak İller Bankası A.Ş. Adana Bölge Müdürlüğüne talepte bulunulmuştur. Talebimiz çerçevesinde yapılan çalışma neticesinde içme suyu şebekesinin ekonomik ömrünü doldurduğu ve 5.000 metre boru ile lüzumlu 5 adet sürgülü vana piyasa değeri KDV dahil 489.877.00.- TL hibe başvurumuz uygun bulunarak İller Bankası A.Ş. Yatırım Değerlendirme Dairesi Başkanlığı Ankara’ya arzedilmiştir. Hibenin karşılanması ile birlikte;

* İçme suyu şebekemiz Belediyemiz imkanları ile revize edilecektir.

* Akpınar ve Yarpuzdan gelen içme suyu kuyusu ve iki adet su kuyusu olmak üzere üç adet pompa ile Beldemizin yukarısında bulunan depoya pompalanmakta ve Belediyemize aylık ortalama 25.000.00.- TL elektrik faturası gelmektedir.

* Akpınar ve Yarpuz su şebekesi güzergahı projesi hazırlanmış olup pompa kullanılmadan beldemizden yüksekte olan su deposuna direk bağlantısı yapılacaktır.

* Mevcut Beldemiz Mezgitli mahallesindeki pınarın su şebekesi projesi yeniden revize edilerek saniyede 40 litre kapasitesinin yarısı şebekeye verilemiyor ve diğer yarısı da mevcut depo yetersiz olduğundan saniyede 15 litre su tahliye edilerek boşa akıtılıyordu. Bu suyun tamamını beldemizin su şebekesine verilebilmesi için 90 Tonluk su deposu inşaatımız başlatılmış olup suyun tamamı yenileyeceğimiz boru ve yeni depo ile şebekeye bağlanılacaktır.

* Hazırlamış olduğumuz su şebekesi revizyonu bittiğinde Beldemizin 50 yıllık su sorunu kökünden çözülmüş olacaktır.

Yeni yaptırmakta olduğumuz su şebekesi revizyonu ve depomuz faaliyete geçtiğinde mevcut pompalara ihtiyaç kalmayacaktır. Pompalar İhtiyaten yedekte bekletilecektir. Belediyemize her ay tahakkuk eden ortalama 25.000.00.- TL su faturası ödenmeyecek ve Belediyemizin diğer ihtiyaçlarında kullanılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
SU DEMEK HAYAT DEMEKTİR.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar