25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5497
EURO34.9322
ALTIN2426.9

Yaban hayvanlarıyla ilk kez tanıştılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaban hayvanlarıyla ilk kez tanıştılar
Abone ol
Osmaniye'de bir gurup ilköğretim okulu öğrencilerine, doğa ve yaban hayatı tanıtıldı.
Osmaniye’deki minik öğrenciler Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü, Osmaniye Şube Müdürlüğü’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Osmaniye Merkez Yediocak İlkokulu 3-E sınıfı öğrencileri Osmaniye Şube Müdürlüğü ziyareti sırasında Yaban hayvanları Rehabitasyon Merkezini de gezdi.




Osmaniye Merkez Yediocak İlkokulu 3-E sınıfında okuyan 41 öğrenci, Fen bilimleri dersinde gördükleri “Doğal çevre-Yapay çevre” korulu ders programları kapsamında, sürdürülebilir yaban hayatı konusunda farkındalık oluşturmak amacı ile Yaban hayvanları Rehabilitasyon Merkezine ziyaret gerçekleştirdi.

Öğrenciler doğal çevre elemanlarından yaban hayvanlarının tedavi ve bakımlarının nasıl yapıldığını görmek üzere öğretmenleri Gülcan Güvercin ve velileriyle birlikte, Osmaniye Şube Müdürlüğüne geldi.

Öğrenciler burada yaban hayvanlarının bakım ve tedavilerinin yapıldığı Rehabilitasyon merkezindeki çalışmaları yerinde gördü.

Osmaniye Şube Müdürü Nuri Yılmaz ve Orman mühendisleri tarafından öğrencilere doğa koruma ve Milli Parklar şubesinin çalışmaları, yaban hayvanlarının bakım ve tedavileri hakkında bilgiler verildi.




Ziyaret sırasında Osmaniye doğa yaban hayatı koruma ve araştırma derneği Başkanı Veteriner Hekim Bünyamin Akın, yaban hayvanlarının tüfekle vurularak, göç esnasında yüksek gerilim elektrik tellerine çarparak ya da kara yollarında araç çarpması gibi nedenlerle yaralandıkları olayları anlattı.

Akın, Yaralı yaban hayvanlarının tedavi bakımlarının bu rehabilitasyon merkezinde yapılarak, tedavi sonrasında doğada hayatiyetini devam ettirebilecek durumda olan yaban hayvanlarının tekrar doğaya bırakıldığını, doğada hayatiyetini devam ettiremeyecek durumda olan yaban hayvanlarının ise ilimize en yakın hayvanat bahçesine gönderildiği, yaban hayvanlarının yaşam koşuları, yaralı hayvanlara uygulanan tedavi yöntemleri ve uygulamaları gibi konularda öğrencileri bilgilendirdi.




Öğrenciler merkezde tedavileri süren,  karga, şahin, sessiz kuğu kuşu, karaca, sülün gibi yaban hayvanlarını yakından görme ve dokunma fırsatı buldu.

Şube Müdürlüğü Yaban hayvanı Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden öğrencilere, Şube Müdürlüğü  tarafından yaptırılan “Onlara yaşam hakkı tanıyalım, Av ve Yaban Hayatını Koruyalım” sloganlarının bulunduğu tişört ve kalem hediye edildi.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar