26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4901
EURO34.9541
ALTIN2435.9

Vergi Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vergi Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak
Abone ol
“Vergi Haftası” nın 27.’ncisi bugün başlayacak programla, hafta içerisinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
“Vergi Haftası” nın 27.’ncisi bugün başlayacak programla, hafta içerisinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

1990 yılından bu yana düzenlenmekte olan “Vergi Haftası”nın bu yıl 27.’nci bugün başlayıp 28 şubat tarihine kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

“Vergi Haftası” etkinlikleri bugün saat:09.00’da Valilik binası önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayacak.

Vali Kerem Al’ın ziyaret edilmesinin ardından, Vergi Haftasını kutlamaya gelen öğrenciler  Defterdarlık’ta ağırlanacak. Öğrencilerin vergi konusunda bilgilendirilmesinin ardından saat:15.00’te Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası toplantı Salonunda Gelir ve Kurumlar Vergisi’nde ilk 10’a giren mükelleflere düzenlenecek bir törenle belgeleri verilecek.

Osmaniye Defterdarı Niyazi Özkaya “Vergi Haftası” nedeniyle yaptığı açıklamada;
“Bu yıl 27. vergi haftası hazırlanan program ile ilimizde hafta boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak olup, geleceğimizin sahibi olan çocuklarımızda vergi bilincini oluşturmak amacıyla, okullarda hafta süresince sunumlar yapılacak, idaremizi tanımak üzere belirlenen okullar ziyarette bulunacaklardır. Bunun yanında sivil toplum kuruluşları ile idaremiz arasındaki iş birliğini geliştirmek üzere oda ve dernekler, vergi mükellefleri iş yerlerinde ziyaret edilecek. Ayrıca çalışanlarımıza yönelik motivasyonu artırıcı sosyal amaçlı organizasyonlar gerçekleştirilecektir.

Gelir İdaresi Başkanlığı mükellef odaklı kaliteli hizmet sunma anlayışından hareketle, mükellefin vergi uygulamalarına ilişkin doğru bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmasını ve yükümlülüklerini kolay bir şekilde yerine getirmesi süreçlerini kolaylaştırma, vergi tahsilâtında verimlilik ve etkinliği, mükellef ve çalışan memnuniyetini esas alan, hizmet sunma anlayışını benimsemiş, bilgi teknolojisi sistemlerini azami kullanarak, mükelleflerimizin vergi dairelerine gelmeden, vergisel yükümlülüklerini kolay ve hızlı bir şekilde yerine getirebilmeleri için e-beyanname uygulaması başlatılmış, bankalar, internet ve PTT aracılığı ile vergi tahsilatı yapılarak,  mükelleflere kolaylık ve zaman kazandırılmıştır.

Türkiye genelinde, gerçek ve tüzel kişilere ait bankalardaki para hareketleri, tapudaki gayrimenkul, trafikteki taşıt alım satım bilgileri vatandaşlık numarası ile tek tuşla izlenir hale gelmiş, internet vergi dairesi uygulaması ile Türkiye’deki tüm vergi daireleri tek bir vergi dairesi gibi hizmet vermektedir. Ayrıca mükelleflerimizin vergisel yükümlülükleri ile ilgili sorularına cevap vermek ve bilgi desteği sağlamak üzere alo Maliye 4440189 vergi iletişim merkezi hattı kurulmuştur.
 
“Vergi geleceğimizdir” hatırlatmasıyla Defterdarlık olarak vermekte olduğumuz vergi ve diğer kamu hizmetini mükelleflerimize daha kaliteli güler yüzlü olarak sunmayı taahüt eder; çalışanlarımızın ve Osmaniye’li mükelleflerimizin vergi haftasını kutlar saygılar sunarım.”dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar