29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3699
EURO34.9825
ALTIN2325.4

VALİ sebze üretim işletmelerini ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VALİ sebze üretim işletmelerini ziyaret etti
Abone ol
Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde kışlık sebze üretimi yapan işletmeleri ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve üreticilerden bilgi aldı.

Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde kışlık sebze üretimi yapan işletmeleri ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve üreticilerden bilgi aldı.

Vali Coşkun’un yaptığı ziyaretlerde Cumhuriyet BaşsavcısıAli İrfan Yılmaz, Kadirli KaymakamıTamer Orhan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri de yer aldı.
 
Vali Coşkun, ilk olarak Kadirli ilçesine bağlı Yukarıbozkuyu Köyünde kışlık sebze üretimi yapan Türker Öz Tarım’ı ziyaret etti.

Vali Coşkun’a, işletmenin sahibi Türker Öz tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. İşletme sahibi Öz, 6500 Dekar arazide kırmızı turp, ıspanak, birkaç farklı çeşit olmak üzere marul, beyaz ve kara lâhana, içi kırmızı turp, siyah turp, şalgam, kırmızı pancar, Japon turpu ve 100 Dekar pırasa yetiştirdiklerini kaydetti. Ülkenin çeşitli illerine ürün gönderdiklerini de belirten Türker Öz, işletmede ekim-dikim dönemlerinde 300–350 tarım işçisinin çalıştığını, hasat dönemlerinde işçi sayısının 600’e ulaştığını kaydetti. 

Vali Coşkun aldığı bilgilerin ardından, yaptığı açıklamada, “Malumunuz olduğu üzere ilimizin en önemli tarım ürünlerinden biri olan turp sezonu başlıyor. Biz de bugün işletmelerimizde yapılan çalışmaları yerinde görmek ve işletme sahiplerimize ‘hayırlı işler, bol kazançlar’ dilemek istedik. Bizleri misafir ettikleri için işletme sahiplerine teşekkür ediyorum. İşletmelerde çalışan tüm işçilerimize de kolaylıklar diliyorum” diye konuştu. Vali Coşkun, ekim alanlarında da incelemelerde bulundu. 

Vali Ömer Faruk Coşkun, daha sonra Anberinarkı Köyünde üretim yapan Güler Tarım’a ait turp yıkama ve paketleme tesisini ziyaret ederek, işletme sahibi Kalender Güler’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. İşletmenin 4 yıl önce kurulduğunu ifade eden Kalender Güler, ülkedeki turp yıkama ve paketleme tesislerinde incelemelerde bulunduktan sonra tesisi modern bir şekilde kurduklarını ve şu an işletmede 200 civarında istihdam olduğunu söyledi. Vali Coşkun, işletme sahibi ve çalışanlara çalışmalarında başarılar ve bol kazançlar dileyerek, ziyaretine son verdi. 

Vali Coşkun, son olarak kışlık sebze üretimi, yıkama ve paketlemesi yapan İspirler Tarım’ı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.  

Vali Coşkun’a çalışmaları hakkında bilgi veren işletme sahibi Faruk İspir, yörede en geniş ıspanak ekim alanına sahip olduklarını belirterek, 3300 dekarda yapılan ıspanak üretiminin yanı sıra Çin turpu, siyah turp, Japon turpu, şalgam, kırmızı pancar, yeşil soğan, pırasa, kara ve beyaz lahana yetiştirdiklerini ve 520 kişiye istihdam sağladıklarını kaydetti. 

Ziyaretinin devamında işletmeyi gezerek çalışanlarla da sohbet eden Vali Coşkun, çalışanlara kolaylıklar dileyerek ziyaretine son verdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar