19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.586
EURO34.8048
ALTIN2489.5

Vali Ömer Faruk Coşkun, “Engelliler Günü”nü kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Ömer Faruk Coşkun, “Engelliler Günü”nü kutladı
Abone ol
Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Nedeniyle Bir Mesaj Yayınladı.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Nedeniyle Bir Mesaj Yayınladı.

Vali Coşkun Mesajında Şu Görüşlere Yer Verdi:
“İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın" İlkesiyle Toplumun Dezavantajlı Kesimlerine Yönelik Geliştirilen Politikalarla Engellilerin Yaşamını Kolaylaştıran, Refah Seviyesini Yükselten Tedbirleri Almak “Sosyal Devlet” Olmanın Bir Gerekliliğidir.

Bir Ülkenin Huzuru, Toplumu Oluşturan Tüm Bireylerin Mutlu Olmaları İle Sağlanır. Doğuştan Veya Daha Sonradan Çeşitli Sebeplere Bağlı Olarak Gerçekleşen Engelli Olma Hali Her İnsanın Karşılaşabileceği Bir Durumdur. Bu Nedenle Engelli Vatandaşların Hayatın Her Alanında Kimseye Muhtaç Olmadan, Hayatlarını Sürdürebilmeleri En Temel İnsan Hakkıdır.

Engellilik, Sadece Engellilerin Ve Ailelerinin Maruz Kaldığı Bir Sağlık Sorunu Olmaktan Ziyade Sosyal Boyutlarıyla Her Birimizi Yakından İlgilendiren, Olumsuz Etkilerini Asgariye İndirmek İçin Herkesin Katkı Ve Ortak Çabasına İhtiyaç Duyan Toplumsal Bir Husustur.

Zira Her Birimizin Birer Engelli Adayı Olduğumuz Gerçeği İle Bu Hassasiyeti Gösterebildiğimizde, Engelli Vatandaşlarımızla Empati Kurarak Günlük Hayatta Karşılaştıkları Sorunlara Kendi Sorunumuz Gibi Yaklaştığımızda, Engellilerimizin Önlerine Çekilen En Büyük Sette Ortadan Kalkmış Olacaktır.

Osmaniye Valiliği Olarak Bizler De Konuya Hassasiyetle Yaklaşıyor; Engellilerimizin, Kendine Yeterli, Üretken, Özgür Bireyler Haline Gelmelerini Ve Toplumla Bütünleşmelerini Sağlayacak Hizmetlerden, Azami Ölçüde İstifade Etmesine Yönelik Gayret Gösteriyoruz.

Sosyal Devlet İlkesinin Bir Gereği Olarak, Özellikle Son Yıllarda Toplumsal Yaşamda Etkinlik Alanları Genişletilmiş Olan Kardeşlerimizin Azim Ve Başarıları Her Türlü Takdire Şayandır.

Bu Kardeşlerimizden Down Sendromlular Dünya Judo Şampiyonası'nda Ülkemize Bu Alanda Bir İlk Yaşatarak Dünya Şampiyonu Olan Talha Ahmet Erdem’i Ve Paralimpik Yüzme Avrupa Şampiyonu Ve Dünya 2. Si Sümeyye Boyacı’yı Yürekten Tebrik Ediyorum.

Bu Duygu Ve Düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün Engelli Vatandaşlarımızla İlgili Duyarlılığın Artmasına Ve Sorunlarının Çözümüne Katkıda Bulunmasını Diliyor,  Tüm Engelli Vatandaşlarımıza Sağlık, Huzur Ve Mutluluk Diliyorum.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar