25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5658
EURO35.006
ALTIN2431.0

Vali Kerem Al’dan 19 Mayıs mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kerem Al’dan 19 Mayıs mesajı
Abone ol
Vali Kerem Al, 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Vali Kerem Al, 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Vali Kerem Al mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a ayak basıp,  aziz millet ile istiklal mücadelesinin meşalesini yaktığı, Milli Mücadelenin sembol günü olan “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nın 98.yıldönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz.

Anadolu halkının vatanını kurtarmak için başlattığı topyekûn mücadelenin adı olan 19 Mayıs, Türk milletinin binlerce yıllık köklü tarihine dayanarak verdiği var olma mücadelesi ve kurtuluş savaşının başlangıcı, vatanın kurtarılması ve milletimizin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşaması amacıyla atılan tarihi bir adımdır.

Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makûs talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmış, “milli egemenlik” ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.

Dünyadaki mazlum milletlerin son umudu olan Türk milletini Anadolu’nun ortasında küçük bir toprak parçasına sıkıştırma planlarını dün nasıl bir milli şahlanışla yırtıp atmışsak, bugün de ülkemiz üzerinde oynanan oyunları aynı ruhla yırtıp atacak iradeyi ortaya koyması gerekenler, istikbalimizin sembolü gençlerimizdir.
Sevgili Gençler

Ülkemizin en önemli potansiyeli sizlersiniz. Sizler de, bunun bilincindeki nesiller olarak, kendinizi en iyi şekilde yarınlara hazırlamalısınız, küreselleşmenin beraberinde getirdiği hız ve dönüşüm dünyasına yabancı kalmamalı, dünyayı anlamak, değişimleri ve yenilikleri yakalamak amacıyla yeteneklerinizi geliştirebilmelisiniz.

İnanıyorum ki sizler, almakta olduğunuz eğitim ile barışın, hoşgörünün, centilmenliğin, demokratik kültürün ve vatan sevgisinin en seçkin temsilcileri olacak ve sizden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha müreffeh bir ülke bırakacaksınız.

Çünkü Türkiye'nin istikbali, milletimizin umudu ve göz bebeği olan siz gençlerimizin omuzları üzerindedir. İnanıyorum ki sizler, tarihimizden aldığınız ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaksınız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, siz Osmaniyeli hemşerilerimin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nı kutluyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar