20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Vali Coşkun, Muhtar Günü’nde Muhtarlarla buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Coşkun, Muhtar Günü’nde Muhtarlarla buluştu
Abone ol

Vali Ömer Faruk Coşkun, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla köy ve mahalle muhtarları ile kahvaltıda buluştu. 

Polisevi’nde düzenlenen programa Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, merkeze bağlı 37 köyün ve 36 mahallenin muhtarı ile Cevdetiye Beldesi’nin 4 mahallesinin muhtarı katıldı.

Programda konuşan Osmaniye Merkez Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Özener, “Nihayet biz muhtarların da bir bayramı oldu. 19 Ekim Muhtarlar Günü tüm muhtar arkadaşlarıma kutlu olsun” dedi. Dernek Başkanı Özener, Muhtarlar Günü programının düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayarak, “Siz saygıdeğer muhtarlarımız devletin ilk kademesi olarak görev yapmaktasınız. Bu açıdan, devlet vatandaşa ulaşmak istediğinde size, vatandaş devlete ulaşmak istediğinde yine size müracaatta bulunuyor. Dolayısıyla vatandaşımız sizleri en yakınındaki devlet temsilcisi pozisyonunda ve kendi içinden bir insan olarak görüyor” dedi. Belediye olarak imkânlar ve kaynaklar ölçüsünde muhtarlardan gelen talepleri karşılamaya gayret gösterdiklerini belirten Belediye Başkanı Kadir Kara, “Tüm muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Her zaman yanınızda, yakınınızda olduğumu bilmenizi istiyorum” diye konuştu.

VALİ COŞKUN, “MUHTARLARIMIZ, DEVLETİN HALKLA EN SICAK TEMAS NOKTASI, DEVLETİN GÜLER YÜZÜ VE ŞEFKAT ELİDİR”

Vali Ömer Faruk Coşkun ise yaptığı konuşmada, muhtarların bulunduğu mahallede veya köyde devletin tüm kurumlarını temsil etmekte olduklarını ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmekte olduklarını ifade ederek, “Muhtarlık; halkımızın talep, problem ve ihtiyaçlarını en kısa yoldan yetkili makamlara arz ederek çözüme vesile olmak hususunda halkımızın en yakın yardımcısıdır” diye konuştu.

Konuşmasının devamında muhtarlara hitap eden Vali Coşkun, “Değerli muhtarlarım sizler hem milleti hem de devleti temsil gibi önemli bir görevi deruhte etmektesiniz, bunun bilincinde olduğunuzu yapmış olduğunuz çalışmalarla yakinen görmekteyim. Yürüttüğünüz fedakârca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin siz değerli muhtarlarımıza verdiği önemin bir göstergesidir. Özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenli olarak sizleri ağırlayıp, sizlerin görüşlerini ve isteklerini dinleyerek demokrasimizin bu en köklü kurumunun temsilcilerine hak ettikleri değeri verdiğini müşahede etmekteyiz.  Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Dolayısıyla, halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş siz değerli muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktasınız. Devletin halkla en sıcak temas noktası, devletin güler yüzü ve şefkat elisiniz, halkın yönetime katılımının en önemli aracı, çalışmaları kolaylaştıran ve kamu hizmet sunumlarında hız, etkinlik ve performansın arttırılmasında lokomotif görevi görmektesiniz. İşte tüm bu işlevleri yerine getiren siz değerli muhtarlarımız, özetle demokrasinin ve sistemin vazgeçilmez yapı taşısınız” dedi. Vali Coşkun konuşmasına tüm muhtarların, 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlayarak son verdi.

Toplantının devamında Osmaniye Merkez Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Özener tarafından Vali Ömer Faruk Coşkun ve Belediye Başkanı Kadir Kara’ya plaket verildi.
 
Konuşmaların ardından, muhtarların talep ve sorunlarını ile çözüm yolları konuşulması ile program son buldu.

VALİ COŞKUN, MERKEZ MAHALLE MUHTARLARI DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamalarının devamında Vali Ömer Faruk Coşkun, Merkez Mahalle Muhtarları Derneği’ni ziyaret etti. Vali Coşkun’a ziyaretinde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman eşlik etti.
Merkeze bağlı köy ile mahallelerin muhtarlar ile bir süre sohbet eden Vali Coşkun, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlayarak görevlerinde başarılar diledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar