29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.489
EURO35.1409
ALTIN2325.9

Vali Coşkun'dan Çanakkale Deniz Zaferi Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Coşkun'dan Çanakkale Deniz Zaferi Mesajı
Abone ol
Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 105'inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 105'inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Coşkun açıklamasında, ezelden beridir hür yaşamış Anadolu insanının özgürlük ve bağımsızlık sevdasını, benzeri görülmemiş bir azim ve kararlılıkla tüm dünyaya haykırdığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin, bir kez daha milletçe, büyük bir onur ve gururla idrak edildiğini söyledi.

Çanakkale Zaferinin, tarih boyunca hürriyet ve istiklalini her şeyin üstünde tutan, gerektiğinde bu uğurda büyük mücadeleler veren, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş aziz milletin kahramanlık örneklerinden biri olarak tarihin şerefli sayfalarında yerini aldığını vurgulayan Vali Coşkun mesajının devamında şunları kaydetti: "O günün yokluk ve imkânsızlıklarına rağmen, yüksek irade ve sarsılmaz bir inançla kazanılan bu zafer, Türk Milleti’nin bağımsızlık yolunda fedakârlığının, inancı uğrunda şehadet kararlılığının kanıtı olmuş ve aynı zaman da hem milli tarihimizi, hem de dünya tarihini adeta yeniden şekillendirmiştir.

Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ifadesiyle; “ Kimi hindu kimi yamyam kimi bilmem ne bela “ 'Yedi iklimi cihanın' karşımıza durarak yaptıkları saldırılara, iman dolu göğsünü siper edip “ Bir gül bahçesine girercesine “ toprağa düşen yiğitler, dünyayı kendilerine hayran bırakan mücadeleleriyle “ Çanakkale Geçilmez “ sözünü, sözün ardındaki inancı, kararlılığı ve cesareti tarihe kanlarıyla yazdırmışlardır.

Unutulmamalıdır ki; O gün Allah’ın Nusreti ile zafere yürüyen Mehmetçik kim ise bugün de mazlumun yanın da olup her türlü şiddete karşı insani değerleri savunan Mehmetçik odur.

Asımın nesli dün olduğu gibi bu gün de yarın da namusunu asla çiğnetmeyecektir. İnsanüstü fedakârlıklarla, millet ve bayrak sevgisinin örnekleriyle dolu bu zaferin kahramanları bizlere bıraktıkları manevi miraslarla gönlümüzde daima yaşayacaklardır.

Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, vatan uğrunda şehit düşen, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar