25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5192
EURO34.9704
ALTIN2429.6

Uyuşturucu kurulu değerlendirme toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uyuşturucu kurulu değerlendirme toplantısı
Abone ol
Osmaniye İl uyuşturucu koordinasyon kurulu 2017 yılı değerlendirme toplantısı Vali Coşkun Başkanlığında yapıldı.

Osmaniyeİluyuşturucu koordinasyon kurulu 2017 yılı değerlendirme toplantısı Vali Coşkun Başkanlığında yapıldı.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Vekili Abdullah Bukan, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Hacı Ali Büber, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Altunkaynak, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Oğuzhan Çetin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı personeli Uzman Zübeyde Gündede tarafından yapılan ‘Osmaniye İli Uyuşturucu ile Mücadele 2017 Çalışmaları’ konulu sunum ile başladı.  Osmaniye’de 2016-2018 Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı kapsamında madde bağımlılığı farkındalık eğitimleri verildiğini ifade eden Gündede, “2017 yılı içerisinde Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren Madde Bağımlılığı Danışma Merkezine başvuran bağımlı bireylere meslek elemanlarımız tarafından danışmanlık hizmeti verilerek ilgili kurumlara yönlendirilmiştir. 2017 yılı içerisinde Devlet Hastanesi bünyesinde Ayakta Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi Polikliniği açılmıştır” dedi. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının uyuşturucu ile mücadele konusunda yaptığı çalışmalar konusunda da detaylı bilgi veren Zübeyde Gündede, tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerinden söz ederek sunumuna son verdi.



VALİ COŞKUN, “UYUŞTURUCU İLE YAPILACAK OLAN MÜCADELE, TOPYEKÜN BİR MÜCADELEYİ GEREKTİRİYOR”
Toplantının devamında konuşan ValiÖmer Faruk Coşkun, uyuşturucu ile yapılacak olan mücadelenin topyekûn bir mücadeleyi gerektirdiğini ifade ederek, “Uyuşturucu ile mücadele sadece emniyet tedbirleri ile yapılacak bir mücadele değil, tüm kurum ve kuruluşlarımızın bu mücadele içerisinde yer alması gerekiyor.

Bu mücadelenin eğitim, emniyet, bağımlıların tedavi ve rehabilitasyonu gibi birçok boyutu var. Dolayısı ile burada birçok kurumumuzu ilgilendiren hususlar mevcut.  

Bu kapsamda 2016-2018 yıllarını kapsayan Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı oluşturulmuş, bu plan çerçevesinde birçok kurumumuza görev sorumluluklar yüklenmiş ve kurumlarımız kendi kurumsal kapasiteleri nispetinde bu sorumluluklarını yerine getirmeye çalışmışlardır” diye konuştu. Yapılan çalışmalara rağmen, bazı yetersizlikler sebebiyle istenilen sonucun alınamamış olduğunu da belirten Vali Coşkun, “Bundan sonraki süreçte daha çok gayret göstererek, önümüzdeki yıl uyuşturucu ile mücadelede daha fazla yol almak istiyoruz” dedi.

Toplantının devamında Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu üyesi kurumların temsilcilerinin görüş ve önerileri alındı.

Toplantı sonunda konuşan Vali Coşkun, tüm kurumlara önemli görevler düştüğünü ifade ederek, “Kurumlarımız, Eylem Planı çerçevesinde kendilerine verilen görevleri,  büyük bir gayretle yerine getirmeye çalışırlarsa, önümüzdeki  süreçte önemli mesafeler alacağımıza inanıyorum. Katılımınız ve katkılarınız için teşekkür ediyorum” dedi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar