23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5739
EURO34.8881
ALTIN2432.5

Ulaşlılar Çardak Köyünde buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ulaşlılar Çardak Köyünde buluştu
Abone ol
OSMANİYE’deki, Ulaşlı Toplulukları Kültür Araştırma Geliştirme ve Bilim Derneği üyeleri, hafta sonu Çardak köyünde bir araya gelerek saç kömbesi pikniği düzenlediler.
OSMANİYE’deki, Ulaşlı Toplulukları Kültür Araştırma Geliştirme ve Bilim Derneği üyeleri, hafta sonu Çardak köyünde bir araya gelerek saç kömbesi pikniği düzenlediler.

Ulaşlı kadınları büyük bir maharetle açtıkları yufkaları saçlara yerleştirip, sonrada saç kömbesini ateşte pişirip, pikniğe gelen Ulaşlılara salata ve yayık ayranı ile ikram ettiler.

Pikniğe gelenler değişik bir gün yaşamanın mutluluğu ile coştu. Saz eşliğinde halk türküleri bir biri ardınca devam etti. Piknikle ilgili İbrahim Çenet memnuniyetini belirterek yapmış olduğu sohbetlerle ve anlattığı geçmişe yönelik anıları ve araştırmaları ile ilgi odağı oldu. İkametinin Ulaşlılara her zaman açık olduğunu belirterek , “Hatta bu pikniği gelenekselleştirerek devam ettirelim, isterseniz bu binanın bir bölümünü Ulaşlı evi olarak düzenleyebiliriz.” gibi teklifte bulundu.  

Ulaşlı Toplulukları Derneğinin Başkanı Baki Teke, pikniğe katılanlara ‘hoş geldiniz’ dedikten sonra, Osmaniye’nin kurucularının Ulaşlı boyundan olduğunu belirterek, “1071 Malazgirt savaşı Oğuz Türklerinin Anadolu’ya akın, akın gelmelerini sağlamıştır. Ulaşlılarda Büyük Selçuklu Sultanı Gazi Alparslan’ın komutanlarından Afşin beyle birlikte Malazgirt savaşından 11 yıl sonra 1082 yılında Osmaniye’nin Haraz mevkiine gelmişler ve o gün bugün Ulaşlılar olarak yaklaşık 1000 yıldır bizler bu topraklarda yaşıyoruz. Anadolu’nun Türkleşmesinde Ulaşlıların çok büyük hizmetleri olmuştur.

İşte atalarımızdan bize devreden Ulaşlıların yaşam biçimini, örf adet, gelenek ve görenekleriyle kültürünü araştırmak, bulduklarımızı günümüze uyarlayarak yaşatmak ve mevcut yaşayan kültürümüzü genç nesillere aktarmak hedeflerimizdendir. Ulaşlı Türk kimliğini yaşamak ve yaşatmak amacıyla kurmuş olduğumuz derneğimizin etkinliklerinden birini bugün burada gerçekleştirdik. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği takdirde daha çok etkinlikleri sizlerle birlikte yaşayacağız diye düşünüyorum. İşlerinizi güçlerinizi bırakarak buraya kadar geldiğinizden ve birlik ve dirliğimizden yana destek sağladığınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Pikniğe katılanların yüzlerinde mutluluğun gözlendiği etkinlikte, katılımcılar uzun zamandır görüşemedikleriyle görüşme, birbirleriyle doyasıya sohbet etme zevkini bir günde olsa yaşamanın sevinci yaşadılar. Günlerin verdiği yorgunluğu, olumsuzlukların stresini atmanın huzuru ve mutluluğuyla bu tür etkinliklerin devamını dileyerek evlerine döndü.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar