28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3313
EURO35.0803
ALTIN2298.7

"Türkiye Seferdedir, Zafer İçin Birlik Şarttır!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Türkiye Seferdedir, Zafer İçin Birlik Şarttır!"
Abone ol
MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç.Dr.Ruhi Ersoy, TBMM Genel Kurulunda Fırat Kalkanı Harekatı ve El Bab Operasyonları hakkında MHP Grubu adına konuştu.
MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç.Dr.Ruhi Ersoy, TBMM Genel Kurulunda Fırat Kalkanı Harekatı ve El Bab Operasyonları hakkında MHP Grubu adına konuştu.

Ersoy şehitleri rahmetle anarak başladığı konuşmasında, milli birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

Doç.Dr.Ruhi Ersoy, Türkiye’nin “yoğun bakım şartlarından geçtiğini” belirterek, iktidar ve muhalefet ayrımı yapmadan, milli birlik ve beraberlik içerisinde, seferberlik ruhuyla hareket etmenin şart oduğunu dile getirdi.

Ersoy, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin “Fırat Kalkanı ve El Bab” ile ilgili yaptığı basın açıklamasının mutlaka okunmasını, dikkate alınmasını belirterek, seferberlik ruhu ile hareket etmenin sözde değil özde, uygulamada ve eylemde gösterilmesi gerekmektedir dedi.

Ersoy, Fırat Kalkanı Harekâtının, tıpkı FETÖ operasyonlarında olduğu gibi kamuoyu desteğini arkasına almasının zorunlu olduğunu belirterek, bugün “askerimizin orada ne işi var?” diyenlerin seslerinin duyulduğunu, yetkililerin kamuoyunu daha net bilgilendirerek milletin mutlak suretle desteğinin alınması gerektiğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat Kalkanı Harekâtı ile Suriye’ye, sınırlarımızı terör örgütlerinden temizlemek için girdi diyen Ersoy, Basra Körfezi'nden Akdeniz'e uzanan, kantonlar hâlinde PKK/PYD/YPG’li teröristlerinin oluşturmak istediği koridoru engellemek ve DAEŞ teröristlerini sınırlarımızdan temizlemek için TSK Suriye’dedir dedi.

“Türk askeri tarihi sorumluluğu gereği oradadır” diyen Ersoy, siyasi iktidara, muhalefete düşen TSK’nın neden Suriye’de olduğunu kamuoyuna anlatmak, kamuoyunun desteğini almayı sağlamaktır dedi.

Bugün ülkemizde Suriyeli mülteciler ile ilgili kanaatlerin değiştiğine değinen Ersoy, başlarda “misafir” olarak görülen mülteciler hakkında milletin homurdanmaya başladığını, fitne fücurun devreye girip olumsuz yorumların yapıldığını bilmek ve görmek gerekiyor dedi.

“Fırat Kalkanı operasyonunun Türk millî güvenlik meselesi olduğu ve bugün Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınırları içerisinde huzurla hareket edebilmenin vazgeçilmez bir gereği olduğu ve bununla da sınırlı kalmayarak El Bab, sonrasında Afrin'e ve Menbic'e kadar devam etmesi gerektiği, özellikle Afrin'in temizlenmeden o bölgeden çıkılmaması gerektiğini” belirten Ersoy,  “bölgedeki yerel unsurlarla ve bölgedeki Türkmen damarıyla da münasebet içerisinde, bu yerel güçlerin o bölgede tampon bir vaziyet alması gerekir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Suriye’de tampon bölge ile alakalı ilk uyarıyı MHP Genel Başkanının yaptığını belirten Ersoy, MHP olarak geçmişin defterini karıştırmak, biz demiştik demek yerine, bugün, hesap sormaktan ziyade, çözüme katkı verme günü olduğunu söyledi.

MHP’liler olarak, Türk devletinde bir kriz, toplumun içerisinde bir kaos hâlinin her an mümkün olduğu gerçeğine göre siyaset yapıyoruz diyen Ersoy,  "Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben" anlayışının bugünlerde sözde değil özde sınavının verildiği günleri yaşadığımızın idrakindeyiz diyerek sözlerini sonlandırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar