16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4971
EURO34.587
ALTIN2475.9

Türk Kızılayı'ndan bağışçılara plaket

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Kızılayı'ndan bağışçılara plaket
Abone ol
Türk Kızılayı’nın kuruluşunun 149'uncu yıldönümü sebebiyle Osmaniye Şubesince düzenlenen kutlama programında, şubeye bağışta bulunanlara plaket verildi.

Türk Kızılayı’nın kuruluşunun 149'uncu yıldönümü sebebiyle Osmaniye Şubesince düzenlenen kutlama programında, şubeye bağışta bulunanlara plaket verildi.

Etkinlikler kapsamında ayrıca, şubenin kurucusu merhum Müftü Bestami Aksu, merhum üyeler Asım Erkoçak, Mehmet Demir ve Orhan Hilmi Arslankurt için mevlit okutuldu.

Zafer Camiinde düzenlenen mevlit töreninde teravih namazından sonra cemaate tatlı ikram edildi.   

Konuyla ilgili bilgi veren Türk Kızılayı Şube Başkanı İsmet İpek, Türk Kızılayı'nın 11Haziran 1868'de kurulduğunu belirterek, "149 yıllık bu yardım kuruluşu Türk milletinin merhamet, şefkat ve yardımseverlik hislerinden doğmuştur. Bu tarihi kuruluşa merhum müftü Bestami Aksu sayesinde 1940'larda Osmaniye de dahil olmuştur. Türkün iyilik çınarı Kızılayın Osmaniye’de başarılı hizmet yapabilmesi için gayret ediyoruz." dedi.

KIZILAYIN YENİ YÜZÜ

Şubenin görünürlüğü için yardımsever Osmaniyelilerin desteğiyle yapılan çalışmalardan bahseden Şube Başkanı İpek, "Yardım severlerin de desteğiyle Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerinde bulunan Şube binamızın cephesi daha dikkat çekici, iç düzenlemesi daha huzurlu hale geldi. Bu sebepten dolayı bağışçılarımızdan bahçeli evini bağışlayan Yakup Kaplan'a, Şubenin cephe düzenlemesinin yapılmasına destek olan restoratör Süleyman Seydialioğlu’na, perdelerini bağışlayan Ahmet Kürtül ve İlhan Yalçın’a, merdivenlere kırmızı halı döşenmesine maddi yardımda bulunan Al Haydar Akkoç’a plaket takdim ettik." dedi. Bağışçılar ise Türk Kızılayı'na desteklerinin bundan sonra da süreceğini ifade ettiler.

149 ÖĞRENCİYE KARNE HEDİYESİ

Türk Kızılayı’nın kuruluş yıldönümü sebebiyle düzenlenen program çerçevesinde Şube Hanım Kolu tarafından Dereli Köyü İl Genel Meclisi İlkokulunda okuyan 149 öğrenciye karne hediyesi olarak giyim yardımı dağıtıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar