18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5231
EURO34.8107
ALTIN2476.3

Turizmi geliştirme amaçlı Çalıştay yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turizmi geliştirme amaçlı Çalıştay yapıldı
Abone ol
Osmaniye’de turizmi geliştirme amaçlı olarak, Valilik, DOĞAKA ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce çalıştay düzenlendi.

Osmaniye’de turizmi geliştirme amaçlı olarak, Valilik, DOĞAKA ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce çalıştay düzenlendi.

Osmaniye Valiliği himayesinde, DOĞAKA ile Osmaniye Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülmekte olan Osmaniye İli Turizm Stratejisi ve Eylem Planı çalışması kapsamında, Turizm Geliştirme Amaçlı GZFT (Kuruluşun, tekniğin, sürecin veya durumun güçlü (G) ve zayıf (Z) yönlerini ve dış çevreden kaynaklanan fırsat (F) ve tehditleri (T) belirlemek) Çalıştayı, düzenlendi. 

Royalton Otelde düzenlenen Çalıştay’a Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Vali Yardımcısı Metin Esen, Toprakkale Kaymakamı Ali Yıldırım, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, Toprakkale Belediye Başkanı İbrahim Demirci, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Çalıştay’ın açılış konuşmasını Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Yıldız yaptı. Onur Yıldız, kalkınmanın temelde en büyük ekseninin, sahip olunan potansiyelleri, hep beraber hareket ederek, ortak hedefler doğrultusunda sonuca ulaştırmak olduğunu belirterek, DOĞAKA’nın Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerini bugünden geleceğe taşırken, tüm paydaşlarla beraber bölgemizin yatırım imkânlarını geliştirerek, bölgemizi cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediğini söyledi. 
 
Daha sonra konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun ise Çalıştay’ın, Kadirli ve Düziçi ilçelerinden sonra Osmaniye Merkezde düzenlendiğini belirterek, “Bizler; belediyelerimizle, kurumlarımızla, Üniversitemizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, hemşerilerimizle sürekli olarak ‘daha iyi neler yapabiliriz?’ sorusunun cevabını aramaktayız. Bugün düzenlenen bu Çalıştay, bu sorunun en anlamlı cevabını verecek ve bizlere bir yol haritası olacaktır.” diye konuştu.   

Programın devamında konuşan Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya ise Çalıştay’ın düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek, “İlimiz kaleleri, yaylaları ve tarihi dokusu ile önemli bir şehir. Ancak bunun çok iyi şekilde tanıtılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu Çalıştay’da, neler yapılması gerektiği noktasında bazı kararlar alınacak. Bu anlamda, bizler de, milletvekilleri olarak bu işin sonuna kadar takipçisi olalım inşallah.” dedi. Sözlerinin devamında Osmaniye’deki turizm projelerinden de söz eden Kaya, “İlimizi çok iyi tanıtmalıyız. Bu noktada hepimize çok görevler düşüyor. İlimizin tanıtılması anlamında hepimiz, elimizden ne geliyorsa yapalım.” diyerek sözlerini noktaladı.

Son olarak konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, turizmin, bir şehrin farklı alanlardaki potansiyelini açığa çıkararak kendi hikâyesini oluşturması ile geliştirilebilir olduğunu vurgulayarak, “Günümüzde turizm; kültür, doğa, sağlık, inanç, gastronomi ve iş turizmi gibi alanlara bölünerek değerlendirilmektedir. Bir şehrin, bu alanların bir tanesinde bir potansiyeli var ise ve bu potansiyel etrafında bir hikâyeye sahip ise turizm alanında bir değer olarak kıymet görmektedir. Bizlere düşen, Osmaniye olarak hangi alanda hangi değerlere sahip olduğumuzu en iyi şekilde tespit etmek; hemfikir olunan değerin hikâyesini duyurmaya, tanıtmaya çalışmaktır.” diye konuştu. Turizmin konusunun, bir zamanlar olduğu gibi sadece tarihi eserler ve doğal güzelliklerden ibaret olmadığını da söyleyen Vali Coşkun, “Osmaniye’ye iş için gelinmesinin yanı sıra burada geçirilen zamanın keyifli, güzel, beklentilerin karşılanabildiği ve tekrar gelinesi olduğunu hissettirebildiğimizde turizmin gelişmesini sağlayabiliriz. Önümüzdeki dönemlerde gerçekleşmesini beklediğimiz liman projesi, hızlı tren hatları projesi, organize sanayi alanlarının genişlemesi, lojistik merkez kurulumu yanı sıra, ilimizin güçlü olduğu alanlarda kümelenme ve ihtisaslaşma konularında atılacak tüm adımlar, sadece ilgili alanlarda değil aynı zamanda turizmde de potansiyelimizi artıracaktır inşallah. Bu potansiyeli arttırmak ve turizm alanında, mevcut turizm varlıklarımızın tespiti ve değerlendirmesi ile bize düşen faaliyetleri belirleyebilmek amacı ile Osmaniye İl Turizm Stratejisi ve Eylem Planı Çalıştayı’nın başta Osmaniye’mize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Açılış konuşmalarının ardından; Proje Ekip Lideri Şehir ve Bölge Plancısı Gökhan Menteş Çalıştayın amacı ve kapsamı hakkında bilgi vererek “Turizmde Mevcut Durum ve Potansiyel” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Ekonomist İbrahim Çelebi “Osmaniye Ekonomisinin Geleceği”, Şehir Plancısı Can Okman ise “GZFT Analizi Yöntemi; Çalıştay GZFT Grupları ve Çalışma Düzeni” başlıklı sunumlarını yaptılar.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar