23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5387
EURO34.9085
ALTIN2434.5

TÜMSİAD, çalışan kadınları unutmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜMSİAD, çalışan kadınları unutmadı
Abone ol
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği ( TÜMSİAD ) Osmaniye Şubesi 8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısıyla kadın işçilerin çalıştığı işletmeleri ziyaret ederek günlerini kutladı.
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği ( TÜMSİAD ) Osmaniye Şubesi 8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısıyla kadın işçilerin çalıştığı işletmeleri ziyaret ederek günlerini kutladı.


Osmaniye’de kadın istihdamının en fazla olduğu sektörün fıstıkçılık olduğunu belirten TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, çalışan kadınların yanı sıra yönetici olarak da kadınların iş dünyasında daha fazla yer alması gerektiğini söyledi. 


8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Başpınar Fıstıkçılık, Meyna Kuruyemiş  ve Şehitoğlu Fıstıkçılık işletmelerini  ziyaret eden TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Özkardeş, kadınların her alanda başarılı olduklarını söyledi.


Saçı uzun aklı kısa zihniyetinin yakın zamana kadar kadınları eve mahkûm ettiğine vurgu yapan Özkardeş, eğitim sayesinde bu anlayışların artık geride kaldığını ifade etti.


Türkiye nüfusunun kadın erkek eşitliği oranına dikkat çeken Özkardeş, ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınların her alanda asla ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Her türlü zorluğa rağmen çalışan kadınları takdir etmek gerektiğini belirten Özkardeş, “Kadın çalışan sayısının artmasını istiyorsak işletmelerdeki çalışma ortamlarını da buna göre iyileştirmek zorundayız. Ayrıca kadınları iş dünyasında yer alması devlet tarafından da teşvik edilmeli desteklenmeli. Bu konuda pozitif ayrımcılığa gerek olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.


Fıstık işletmelinde çalışan fıstıkçı kadınlar TÜMSİAD Osmaniye Şubesinin dünya kadınlar günü dolayısıyla kendilerini ziyaret etmesinden büyük memnuniyet duyduklarını söyleyerek teşekkür ettiler. TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, fıstıkçı kadınlara karanfil vererek tatlı ikram etti. Ziyarette TÜMSİAD kadın komisyonu üyeleri ve sosyal işler komisyon başkanı Levent Alibekiroğlu’da hazır bulundu.


Mustafa BARDAK


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar