25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5065
EURO34.9715
ALTIN2431.9

TRSM koordinasyon kurulu toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TRSM koordinasyon kurulu toplandı
Abone ol
Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü, Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri koordinasyon kurulu İkinci 6 aylık toplantısını gerçekleştirdi.

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü, Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri koordinasyon kurulu İkinci 6 aylık toplantısını gerçekleştirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Osmaniye ve Kadirli Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri 2019 yılı ikinci 6 Aylık Koordinasyon Kurulu toplantısı paydaş kurumların katılımı  ile gerçekleştirdi. 

Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri (TRSM), bölgesindeki ağır ruhsal bozukluğu olan hastaların (şizofreni ve benzeri psikotik bozukluklar ile duygu durum bozuklukları) ve ailelerin bilgilendirildiği, hastanın ayaktan tedavisinin yapıldığı ve takip edildiği; rehabilitasyon, psikoeğitim, iş-uğraş terapisi, grup veya bireysel terapi gibi yöntemler kullanılarak hastanın toplum içinde yaşama becerilerinin artırılmasını hedefleyen birimler olduğu belirtildi.           

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) ''İl Koordinasyon Kurulu” toplantısı, İl Sağlık Müdürlüğü  koordinasyonunda, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Ersin Peker Başkanlığında 16  Aralık 2019 tarihinde yapıldı. 

Toplantıya, Osmaniye Belediyesi, Kadirli Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Toplantıda; Kurul üyelerine Osmaniye Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlusu Akıl ve Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Şemşi Soner Özdemir ve Kadirli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlusu Hemşire Gönül Ataş tarafından kurum merkezlerinde sunulan hizmetler ile yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda; Merkez ve Kadirli Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin fiziksel gereksinimlerinden, danışan hastaların karşılaştığı sorunlardan ve toplumsal rehabilitasyonun önemine vurgu yapıldı. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar