20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Taşkın derelerin ıslah çalışmaları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Taşkın derelerin ıslah çalışmaları
Abone ol
Osmaniye’deki taşkın derelerin durumlarının değerlendirildiği toplantı Vali Dr. Mehmet Oduncu başkanlığında yapıldı.
Osmaniye’deki taşkın derelerin durumlarının değerlendirildiği toplantı Vali Dr. Mehmet Oduncu başkanlığında yapıldı.


Valilik Rahime Hatun Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Belediye Başkanı Kadir Kara, DSİ 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksu, İller Bankası Adana Bölge Müdürü Hüseyin Sönmezler, Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Şengel, DSİ ACO Şube Müdürü Bekir Pehlivan katıldı.


Toplantıda DSİ 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksu Osmaniye'deki taşkın derelerin durumu ile ilgili bilgi verdi. 32 taşkın dere bulunan Osmaniye'de, 18 derenin ıslahının yapıldığını ifade eden Aksu, "Osmaniye'de şu anda 5 adet ıslahı devam eden ve 2 adet de ihale aşamasında olan dere mevcut. 7 derenin ıslahında ise kamulaştırma problemimiz var. Osmaniye Merkez Hopur, Akyar, Kürtül ve Çulluk Dereleri, Toprakkale Kışla Galalı Deresi, Düziçi Kötüdere, Düziçi Kurudere ve Yellidere, Osmaniye Merkez Cebeli Çardak Köyü Arazileri Kurtuluş Mah. Eşe ve Gökbekir Dereleri 2.Kısım, Osmaniye Merkez Dereli Köyü ve Arazileri Murtluca Deresi ve Kadirli İlçesi Çukurköprü Köyü Sumbas Çayının ıslahında kamulaştırma sorunu yaşıyoruz.Özellikle Hopur ve Eşe Derelerinin bir an önce ıslahının yapılması gerekiyor. Çünkü bu dereler ciddi tehlike taşıyor" diye konuştu.
 Belediye Başkanı Kadir Kara ise; "Hopur deresinde yapacağımız 18. Madde uygulaması ile bir başlangıç yapalım. Sorunun acil olarak çözülmesi gerekiyor. Belediye olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.
 

Toplantı sonunda konuşan Vali Dr. Mehmet Oduncu ise, ıslahı yapılmamış derelerin tehdit oluşturduğunu belirterek, "Yapılan sunumda durumun vahametini hep birlikte gördük. Bir an önce bu derelerin ıslahını yapmamız vatandaşlarımızın can güvenliği açısından oldukça önemli. Bu konuda Belediye Başkanlığımız ve DSİ 6. Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte çalışmalarımız devam edecek. Bu derelerin olduğu yerlerde Belediyemiz 18 uygulaması yapacak. Bu şekilde sonuç alacağımıza ve ıslah çalışmalarını bir an önce başlatacağımıza inanıyorum" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar