20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Tabip Odası’na “Darbe Girişimi ve Demokrasi” ziyareti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tabip Odası’na “Darbe Girişimi ve Demokrasi” ziyareti
Abone ol
Osmaniye Ak Parti Milletvekili Suat Önal ile parti yöneticileri, Tabip Odası’nı ziyaret ederek “15 temmuz Darbe girişimi ve Demokrasi mücadelesi” üzerine sohbet ortamında görüşme yapıldı.
Sitemizden 'yerek rahatınıza erişebilirsiniz.

Osmaniye Ak Parti Milletvekili Suat Önal ile parti yöneticileri, Tabip Odası’nı ziyaret ederek “15 temmuz Darbe girişimi ve Demokrasi mücadelesi” üzerine sohbet ortamında görüşme yapıldı.

Ak Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, beraberinde İl Başkan yardımcısı Metin Sevmez, Merkez İlçe Başkan yardımcısı Celalettin Kaya, Gençlik kolları Başkanı  Ahmet Enes Demir ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Osmaniye Tabip Odası’na ziyaret gerçekleştirdi.

Sitemizden izleyeyerek rahatınıza erişebilirsiniz.Tabip Odası Başkanı Asu Kaya ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Osmaniye Milletvekili Önal ve beraberindekilerle 15 temmuz darbe girişimi ve demokrasi mücadelesi üzerine sohbet yapıldı.



Osmaniye milletvekili Suat Önal Tabip Odası ziyareti sırasında yaptığı konuşmada; “15 Temmuz günü ülke ve millet olarak dik duruş gösterdik. Siyasi partilerimiz de önemli ölçüde duyarlılık göstermiştir. Meclisimizde de aynı duyarlılık ve birlik sergilenmesinden dolayı siyasi partilerimize de buradan teşekkür ediyorum.  Ziyaretimizin ana ekseninde Milli duruştan dolayı odanıza geldik, aynı zamanda Oda’nızı hayırlamak ta istedik. Memleketimizde devam eden yerel terör olaylarına rağmen, milletimizin birlikteliği sözkonusudur. Demokrasi ve Cumhuriyet hepimizin ortak değerleridir. Bunlar başarılı olsalardı bugün biz milletvekili olarak kalmayacaktık.”dedi.

Sitemizden 'yerek rahatınıza erişebilirsiniz.

Tabip Odası Başkanı Asu Kaya ise; “Memleketimizin 90 yıllık emeği, böyle mi heba olacaktı! Demokrasinin kazanılması  ve Türkiye Cumhuriyeti’nin oluşması çok zor olmuştur. Bu kadar çabuk vazgeçmek olur mu hiç!? 15 Temmuz’a dair dik duruşumuz bizim asli görevimizdir Cumhuriyet’e, demokrasi’ye sahip çıkarak, bu dönemleri atlatacağımızı düşünüyorum. Zor bir süreç, tüm yurttaşlarımızın bunun altından kalkacağına inanıyorum.”diye konuştu.



Osmaniye Tabip Odası Başkanı Asu Kaya, Oda’nın 2 yıllık bir mazisinin olduğunu belirterek, daha önce Adana iline bağlı bir temsilcilik olarak çalıştıklarını, 2 yıldır da Osmaniye Tabip Odası olarak hizmet vermeye başladıkları bilgilerini aktardı.

Milletvekili Suat Önal, Türkiye’deki darbelerden sözederken, 1960 ihtilali ve 1980 darbesine vurgu yaptı. Demokrasi’nin askıya alındığını dönemleri anımsatan milletvekili Önal, geçmiş yıllardaki gibi milletin tepkisiz olmadığını vurguladı. Darbe girişiminde bulunanların milleti eskilerdeki gibi tepkisiz kalacağını sandıklarını belirten Milletvekili Önal, 1980 darbesi günlerini anımsatarak, hergün ölümlerin olduğunu, milletin o günlerde yaşanan olaylar karşısında 12 Eylül sonrası milletin olayı benimsediğinden sözetti.

O günlerin gerilerde kaldığını ve Demokrasi’ye inanan milletin artık darbelere tepkili olduğunu da vurgulayan Milletvekili Önal, 15 Temmuz gecesine dönerek; “Devletin gözbebeği kurumları bombaladılar. O gece Meclis’teydim, atılan bombalar yanı başımıza düştü, bir arkadaşımız yaralandı. Yunan askeri yapsa hiç zoruma gitmezdi, ama bunu kendi askerimiz yapıyordu.”diye konuştu.



Tabip Odası Başkanı Asu Kaya ise, 40 yıldır ordu içerisine nasıl yerleştiklerini hayret ettiğini belirterek, “Ordumuzdan bunu beklemiyordum”diye konuştu.

Sitemizden 'yerek rahatınıza erişebilirsiniz.Sohbet havası içerisinde gerçekleşen görüşmelerin ardından ziyaret sona erdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar